VOLA:  Noiembrie, cea mai ieftină lună pentru călătoriile cu avionul

ADELINA TOADER
Ziarul BURSA #Companii / 27 septembrie 2016

Noiembrie, cea mai ieftină lună pentru călătoriile cu avionul

Preţul biletelor de avion, cu 30% mai mic decât în restul anului

Luna noiembrie este cea mai ieftină lună pentru călătoriile cu avionul, în afara perioadelor promoţionale, arată o comparaţie între preţurile biletelor de avion pe parcursul anului realizată de agenţia de turism online Vola.ro.

Biletele de avion cu plecare în luna noiembrie sunt, în medie, cu 30% mai ieftine decât în restul anului, potrivit studiului realizat de agenţie.

Astfel, pentru destinaţiile intercontinentale, diferenţa de preţ faţă de o altă lună a anului poate însemna o economie de până la 100 de euro/bilet. De exemplu, un bilet de avion dus-întors către Dubai începe, în luna noiembrie, de la 150 de euro, în timp ce pentru o călătorie în luna decembrie preţurile pornesc de la 200 de euro. Clienţii Vola.ro pot ajunge în luna noiembrie la Singapore cu un bilet de avion dus-întors al cărui preţ începe de la 508 euro, pentru luna decembrie cel mai mic preţ fiind de 574 de euro.

Diferenţa de preţ faţă de luna decembrie este de până la 70% pentru unele destinaţii din Europa, conform agenţiei online. Spre exemplu, dacă în luna noiembrie un bilet de avion dus-întors către Bari costă 18 euro, în luna decembrie preţul acestuia ajunge la 60 de euro, în aceleaşi condiţii de călătorie. Biletul de avion spre Valencia începe de la 34 de euro în noiembrie şi de la 64 de euro în decembrie. La Berlin, turiştii români pot ajunge cu 10 euro dacă efectuează călătoria în ultimele 2 săptămâni din noiembrie şi cu 39 de euro, dacă optează pentru călătorii în luna decembrie.

Daniel Truică, CEO Vola.ro, a declarat: "Preţul biletelor de avion este extrem de dinamic şi influenţat de foarte mulţi factori. Cu toate acestea, am observat că luna în care majoritatea preţurilor scade în mod organic este luna noiembrie. Astfel, turiştii români care îşi doresc să călătorească în afara ţării şi nu sunt condiţionaţi de o anumită dată, pot opta pentru o călătorie în luna noiembrie, care le va scădea costul biletului de avion cu până la 30%".

Conform agenţiei online, în luna noiembrie, preţul minim pentru un bilet de avion dus-întors este 10 euro, valabil pentru rutele Timişoara-Bruxelles, Timişoara-Niederrhein sau Timişoara-Berlin. Din Bucureşti, cele mai ieftine zboruri sunt către Milano, Roma, Bologna, Bruxelles şi Cluj-Napoca, preţurile începând de la 16 euro.

Rezultatele analizei Vola.ro arată, de asemenea, că destinaţiile cele mai cerute de turiştii români sunt disponibile în luna noiembrie la preţuri cuprinse între 10 şi 60 de euro. Pentru bilete de avion mai ieftine de 20 de euro, turiştii pot alege să călătorească la Bruxelles (de la 10 euro), Milano (de la 16 euro), Roma (de la 18 euro) sau Bologna (de la 18 euro). Oferta Vola.ro include şi oraşele Londra (de la 20 de euro), Veneţia (de la 24 de euro), Paris (de la 38 de euro), Barcelona (de la 44 de euro) şi Madrid (de la 58 de euro).

Cel mai ieftin city break din portofoliul Vola.ro, pentru luna noiembrie, este un pachet de 2 nopţi de cazare şi bilet de avion la Roma, pentru 119 euro. Acelaşi tip de pachet poate fi rezervat pentru un city break la Milano (de la 139 de euro), Bruxelles (de la 149 de euro) sau Londra (de la 169 de euro). Pentru 3 nopţi petrecute la Veneţia şi bilet de avion dus-întors, oferta începe de la 129 de euro.

Cea mai ieftină variantă de călătorie, care include şi weekendul, este cu plecare vineri şi retur duminică.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb