ANCA DRAGU: "Proiectul bugetului pe 2017 - întocmit de viitorul Guvern şi aprobat de viitorul Parlament"

A.P.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 27 septembrie 2016

Proiectul de buget pentru anul 2017 va fi întocmit de viitorul Guvern şi aprobat de viitorul Parlament, a spus, ieri, Anca Dragu, ministrul finanţelor publice.

Ţara noastră are o creştere economică sustenabilă, dar, având în vedere că spaţiul fiscal este extrem de redus, sunt necesare continuarea reformelor structurale din acest an şi implementarea unor politici salariale prudente, iar evitarea măsurilor pro-ciclice este esenţială pentru păstrarea echilibrelor macroeconomice înregistrate de economia românească, a menţionat oficialul din Finanţe.

Prezentă în Parlament la dezbaterea "Ora Guvernului", cu tema "Situaţia privind propunerile de modificare a Codului Fiscal avute în vedere de către Guvern, poziţia Ministerului Finanţelor Publice în privinţa depăşirii deficitului bugetar structural şi a introducerii unei amnistii fiscale", la solicitarea Grupului parlamentar al PNL, Anca Dragu a precizat, citată de Agerpres: "Am pus bazele reîncadrării pe termen mediu în deficitul structural agreat prin pactul fiscal semnat de România. Anul acesta a fost o deviere de la ţintă în urma reducerilor de taxe şi impozite adoptate prin Codul fiscal anul trecut, dar şi a măsurilor de creştere a cheltuielilor bugetare adoptate în 2015 cu un efect cumulat de creşteri de cheltuieli şi reduceri de venituri de 23 de miliarde lei, respectiv circa 3% din PIB".

În opinia ministrului de resort, ţara noastră poate reveni la ţintele de deficit structural într-un orizont de termen mediu, după cum urmează: "2,9% în 2017; 2,4% în 2018; 1,9% în 2019 şi în jur de 1% în 2020".

Potrivit ministrului Dragu, exporturile României către ţările Uniunii Europene înregistrează cele mai mari dinamici din Uniune. Astfel, în primul semestru, exporturile totale de bunuri s-au majorat cu 4,2%, în timp ce, pe ansamblul UE, această cifră s-a redus cu 0,8%.

Ministrul Finanţelor Publice a declarat că militează pentru predictibilitate fiscală, adăugând că măsurile de simplificare la care se lucrează vizează Codul fiscal, Codul de procedură fiscală, Legea trezoreriei şi alte norme interne.

Conform Ancăi Dragu, pentru mediul de afaceri se doreşte extinderea perioadei de aplicare a facilităţii privind scutirea pe impozit a profitului reinvestit.

Ministerul Finanţelor Publice nu are în vedere majorări de taxe şi impozite şi nu vrea să schimbe filozofia fiscală, a mai spus ministrul, precizând: "Persoanele fizice, cele cu activităţi independente şi profesii liberale nu sunt vizate de creşterea impozitării. De asemenea, MFP nu va acorda nicio amnistie fiscală. Consider că modificări semnificative ale regulilor fiscale trebuie dezbătute şi votate în Parlament. Proiectul pe care l-am avut în vedere şi pe care l-am asumat se referă strict la măsuri de debirocratizare şi de simplificare".

Anca Dragu a menţionat că a luat o serie de măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale, printre care reformarea sistemului vamal, inspecţiile fiscale conduse pe bază de analiză de risc şi întărirea asistenţei acordate contribuabililor.

Ministrul Finanţelor a mai spus: "Despre irigaţii - la rectificare am acordat 700 de milioane de lei credite de angajamente, exact suma din lege, aceşti bani sunt disponibili pentru a se încheia contracte pentru îmbunătăţiri funciare şi de irigaţii".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb