Guvernul PRU, între glumă şi mişcare inteligentă

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 27 septembrie 2016

Guvernul propus de PRU a stârnit diverse reacţii pe scena publică, de la aprecieri, "un exerciţiu politic inteligent" - Victor Ponta, până la critici, "acest partid e o glumă" - Nicuşor Dan. Cert este că această mişcare a făcut să se vorbească intens despre o formaţiune politică aflată la început de drum şi care, cu certitudine, are nevoie de cât mai multă notorietate. Membrii unor partide mari susţin că un astfel de demers este neserios, mai ales că niciun partid nu are şanse reale să obţină peste 50% dintre voturi la alegerile parlamentare din luna decembrie, astfel încât să poată guverna singur, fără să fie nevoie de alianţe.

Nicuşor Dan, fost candidat la primăria Capitalei, consideră partidul condus de Bogdan Diaconu drept o glumă: "Acest partid e o glumă. Domnul acesta... întâmplător am fost colegi în campania electorală pentru Primăria Bucureştiului şi îi ataca exact pe oamenii ăştia, spunea că sunt din vechile partide şi că el vrea să vină să facă o altă politică şi acum îi primeşte. Oricine vrea un loc îl găseşti pe listele acestui partid".

În schimb, Victor Ponta, fostul prim-ministru PSD, dar şi premierul din guvernul PRU, apreciază această mişcare de imagine, chiar dacă susţine în continuare că nu va părăsi Partidul Social Democrat: "Da, cred că e un exerciţiu politic inteligent, isteţ. În primul rând, noi despre asta ar trebui să vorbim, nu vedeţi că nu vorbim despre Parlament, despre Guvern, despre ce trebuie, noi în fiecare zi suntem obligaţi să vorbim despre orice altceva decât de ceea ce ar trebui să facă viitorul Guvern. Ori, asta e datoria, nu doar a PRU, a PSD, ALDE, să-şi prezinte programul, să spună. Restul, asta cu nume, e o chestiune bună pentru presă, însă eu cred că viitorul prim-ministru, dacă oamenii aşa vor vota, va fi dat de partidul cel mai mare şi partidul cel mai mare este PSD". Victor Ponta a mai spus că nu va pleca din PSD, şi că vrea să muncească alături de colegii săi pentru a obţine cât mai multe voturi, lăsând să se înţeleagă că va candida tot în Gorj pentru un mandat de deputat.

Preşedintele PRU, Bogdan Diaconu a anunţat pe contul său de facebook propunerile formaţiunii pentru Guvernul pe care intenţionează să-l alcătuiască după alegerile din decembrie. Premierul propus este Victor Ponta, din componenţa Guvernului susţinut de PRU urmând să facă parte Bogdan Diaconu la Ministerul Afacerilor Interne; Daniel Savu, la Ministerul Apărării Naţionale; Camelia Khraibani, Ministerul Sănătăţii şi Mihai Sturzu la Ministerul Culturii; Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor - Ionuţ Goidescu, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale - Gheorghe Saghian, Ministerul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională - Sebastian Ghiţă, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice - Ion Eparu, Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice - Mirel Palada, Ministerul Transporturilor - Andrei Piticaş şi Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri - Ioan Axente, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice pe Ionuţ Săvoiu, Ministerul Justiţiei pe Dumitru Badrăgan, Ministerul Finanţelor Publice - Mihai Precup, Ministerul Fondurilor Europene - Critina Iţcuş şi Ministrul pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni - Sarmiza Andronic.

Deocamdată nici în PSD, partidul care stă cel mai bine în sondaje în acest moment, nu se fac astfel de schiţe de guvern, în condiţiile în care cel mai probabil în cazul în care va obţine cel mai mare "scor" la alegeri, dar nu o majoritate, se va alia cu ALDE şi posibil cu reprezentanţii minorităţilor pentru a crea o majoritate parlamentară.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Pasarea malai viseaza..... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb