Secretarul de stat, la reuniunea coordonatorilor naţionali ai cooperării China - Europa Centrală şi de Est

Mina Irina
Politică / 27 iunie 2016

Secretarul de stat Alexandru Victor Micula a evidenţiat interesul autorităţilor române pentru valorificarea avantajelor strategice ce decurg din statutul României de stat membru al Uniunii Europene (UE) riveran la Marea Neagră şi la Dunăre pentru facilitarea şi mijlocirea tranzitului de mărfuri între China şi UE, la cea de-a şaptea reuniune a coordonatorilor naţionali ai Cooperării China - Europa Centrală şi de Est, cunoscut şi sub denumirea "Formatul 16+1", desfăşurată în perioada 24-27 iunie, la Hainan, potrivit unui comunicat al MAE trimis redacţiei.

La reuniune au luat parte coordonatorii naţionali şi reprezentanţi guvernamentali din cele 16 ţări europene participante la acest format de cooperare, precum şi observatori reprezentând Austria, Elveţia şi Comisia Europeană. Partea chineză a fost reprezentată de Liu Haixing, ministru-asistent de externe şi secretar general al Secretariatului formatului de cooperare "16+1", precum şi de membri ai conducerii ministerului de externe şi ministerului comerţului.

Cu prilejul intervenţiilor în cadrul şedinţelor plenare, secretarul de stat Alexandru Victor Micula a transmis un mesaj de continuitate şi pragmatism în deciziile şi angajamentele asumate deja, precum şi interesul în concretizarea cât mai rapidă a proiectelor convenite la Summit-ul care avut loc anul trecut, la Suzhou.

În acest context, oficialul român a subliniat că, deşi interesele României în formatul de cooperare "16+1" se concentrează asupra domeniilor energiei, agriculturii, infrastructurii, comunicaţiilor, IT şi turismului, există disponibilitatea de a colabora şi în alte domenii pe măsura identificării unor proiecte viabile.

Reuniunea de la Hainan a permis înregistrarea de progrese semnificative în pregătirea agendei viitorului Summit al şefilor de guvern din ţările care fac parte din formatul de cooperare "16+1", care va avea loc la Riga, în luna noiembrie a acestui an.

Programul reuniunii coordonatorilor naţionali a inclus şi întâlniri cu guvernatorul provinciei Hainan, autorităţile locale ale municipiilor Haikou, Qionghai şi Sanya, precum şi cu conducerile unor holding-uri chineze din domeniile transporturilor, agriculturii şi serviciilor medicale, interesate în dezvoltarea unor proiecte cu parteneri din cele 16 ţări europene participante la format, conform sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb