Secretarul general al NATO anunţă furnizarea mai multor arme grele pentru Ucraina

S.B.
Internaţional / 15 ianuarie 2023

Secretarul general al NATO anunţă furnizarea mai multor arme grele pentru Ucraina

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, s-a pronunţat în favoarea furnizării de mai multe arme grele Ucrainei, înaintea unor noi discuţii la Ramstein privind ajutorul militar occidental pentru această ţară, informează Agerpres.

''Angajamentele recente pentru echipamente grele de război sunt importante - şi mă aştept la mai multe în viitorul apropiat'', a declarat Stoltenberg duminică pentru ziarul german de afaceri Handelsblatt.

"Suntem într-o fază decisivă a războiului. Ne confruntăm cu lupte crâncene. Prin urmare, este important să furnizăm Ucrainei armele de care are nevoie pentru a învinge şi pentru a continua ca naţiune independentă''. Sprijinul militar pentru Ucraina este cea mai rapidă cale spre pace, a spus el.

Şeful NATO a vorbit înaintea unei noi reuniuni de coordonare a ţărilor occidentale care oferă ajutor Ucrainei, care va avea loc pe 20 ianuarie la baza americană de la Ramstein, în Germania.

Kievul cere de luni de zile mai multe arme grele. Naţiunile occidentale au fost mult timp reticente în a livra armament greu Ucrainei, invocând temeri de a fi atrase în război sau de a provoca Rusia, comentează AFP.

Gama de arme furnizate s-a extins acum. La începutul acestei luni, Franţa, Germania şi Statele Unite au promis trimiterea de vehicule blindate care transportă tancuri de infanterie sau de recunoaştere - 40 de Marder germane, 50 de Bradley americane şi AMX-10 RC franceze.

Marea Britanie a anunţat sâmbătă că va livra tancuri Challenger 2 Ucrainei, devenind astfel prima ţară care furnizează tancuri grele de producţie occidentală Kievului. Moscova a denunţat o decizie care nu ar face decât să "intensifice" conflictul.

Polonia şi Finlanda şi-au manifestat disponibilitatea de a furniza Ucrainei tancurile mai grele Leopard 2.

Potrivit secretarului general al NATO, preşedintele rus Vladimir Putin a făcut o greşeală atacând Ucraina. "A supraestimat forţa propriilor sale forţe armate. Le vedem paşii greşiţi, lipsa de moral, problemele de comandament, echipamentul slab", a spus el. Dar ruşii "au demonstrat că sunt dispuşi să suporte pierderi grele pentru a-şi atinge obiectivul", a adăugat el.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Un pic de pace,

    si oprirea crizei economice in Europa,

    nu se poate 

    Porumbelul pacii,seful aliantei defensive livreaza in numele paci tancuri si mercenari9SOLDATI NATO CARE SA LE OPEREZE) SI APOI NE VOM INTREBA DE CE PUTIN VA FOLOSI BOMBARDEAUA!

    Pt ca acest porumbel al pacii isi doreste din tot sufletul Razboiul,pt ca americanii,sefii lui sa vanda la beligeranti si la trepadusii cobeligeranti armament cat mai mult si mai scump,ca na ,parlitii de rusi care au cucerit un orasel de 10000 locuitori intr o luna,sunt un pericol pt RO,pt PL,si pentru alti ametiti si aiuriti(conducatori aiuriti,ca oamenii nu au nici o vina) 

    ""si daca tiinica dupa ce a vazut intentia iinei de a adera la nota si-a adus aminte ca mai are ingropat un sarpe "greu"" veninos in kraina ce nu l-a recuperat si nici desconspirat cam pe unde are gaura in coasta uropei si nu are tupeu sa si-l ia acasa ci sa-l rupa dintii chiar daca scuipa ceva venin in "operatiunea lui speciala " iar nota musca momeala sa-l ajute cu o batista ? zicea cineva de iod sa nu se infecteze sarpele dupa ce-i rupe dintii?""

    Ukraina este stat independent recunoscut de toate natiunile lumii inclusiv de rusia . Ukraina trebuie ajutata impotriva invaziei rusiei care este un stat barbar, terorist, criminal si salbatec . Armata rusa trebuie zdrobita in ukraina . Celor care tin cu rusii se fac partasi si complici la toate crimele facute de rusi in ukraina . Ultima crima a rusilor sambata 14 ianuarie 2023 cand au bombardat un bloc in Dnepar unde au ucis 30 civili dinre care 4 copii . DE CE?

    1. Mergi si intreaba-l si pe Zelenski ce a avut cu sutele de copii ucrainieni rusofoni ucisi in Donbas. Imbraca-te potrivit situatiei... pune niste capete de mort, grenade Waffen SS, si alte simbolistici iubite de armata ucrainiana.

      cei care tin cu ucraina sint tradatorii neamului romanesc !

      de ce ?  

      pentru ca Ucraina este un stat rasist care vrea sa ucrainizeze fortat toate minoritatile etnice inclusiv pe cea romana . 

      ati uitat de legea invatamintului si de legea minoritatilor din Ucraina ?  

      ati uitat ca romanii din ucraina nu au voie sa fac scoala in limba romana decit in primele 4 clase ? 

      ati uitat ca in felul acesta copii romani vor uita limba romana pina termina liceul ?  

      Nu trebuie sa tinem cu rusii dar nici cu ucrainienii nu trebuie sa tinem !  

      Ucraina ne-a tradat la fiecare pas !  

      Ucraina ne-a mintit la fiecare pas !  

      ati uitat cun zele a promis ca minoritatea romana din ucraina va avea aceleasi drepturi ca si drepturile pe care romania le da minoritatii ucrainene din romania ?  

      ati uitat cum zele i-a mintit pe parlamentarii romani ?  

      deci dinnnou = cine tine cu ucraina este un tradator al natiunii romane !

      rusine sa va fie tradatorilor ! 

      Eliberatorii din Russia fac in teritoriile ocupate liste cu adolescentii rusofoni care vor putea fi incorporati si trimisi pe front.

      Macar minoritatile rusofone lupta pentru tara lor,dar minoritatile romanestj cu ce au gresit de sunt tromisi la moarte in prima linie

      Rusofonii incorporati cu arcanul lupta pentru Putin nu pentru tara lor.

      Romanii din Ucraina lupta sa nu aiba parte de a doua deportare in Siberia. 

    SUA, Marea Britanie, trebuie sa intre in Ucraina, in conformitate cu Tratatul de la Budapesta. Sa vedem daca atunci Rusii ii vor lovi si pe ei.

    1. daca intra in donbass = da ii vor lovi si pe ei

      donbass si crimeea sint zone locuite de rusi deci ucrainienii nu au ce cauta acolo , sint armata invadatoare

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb