SECRETARUL TREZORERIEI AMERICANE: "Stabilirea plafoanelor de preţ pentru produsele petroliere rafinate din Rusia este complicată"

V.G.
Internaţional / 23 ianuarie 2023

"Stabilirea plafoanelor de preţ pentru produsele petroliere rafinate din Rusia este complicată"

Ţările occidentale lucrează la structurarea plafoanelor de preţ pentru produsele petroliere rafinate ruseşti pentru a asigura fluxul continuu de motorină rusească, dar pieţele sunt complicate şi există probabilitatea ca lucrurile să nu meargă conform planului, a declarat secretarul Trezoreriei americane, Janet Yellen, potrivit News.ro.

Ţările Grupului celor Şapte şi Australia au implementat un plafon de preţ pentru petrolul rusesc pe 5 decembrie, interzicând utilizarea asigurărilor maritime, finanţelor şi a altor servicii furnizate de Occident pentru mărfurile cu preţuri de peste 60 de dolari pe baril.

Aceştia finalizează acum două plafoane separate de preţ pentru produsele petroliere rafinate ruseşti, cum ar fi motorina şi păcura, care urmează să intre în vigoare pe 5 februarie, împreună cu interzicerea importurilor de motorină de către Uniunea Europeană, a declarat Yellen reporterilor din Dakar, Senegal.

Unul va acoperi produsele de mare valoare vândute de obicei cu un preţ mai mare decât al ţiţeiului, în timp ce altul se va aplica produselor cu valoare scăzută, cum ar fi păcura, a spus ea reporterilor în timpul unei deplasări în Africa.

Yellen a spus că stabilirea noilor plafoane de preţ s-a dovedit mai complicată decât pentru ţiţei, având în vedere gama de produse rafinate diferite şi structurile de preţ şi importanţa asigurării aprovizionării continue cu motorină rusească pe piaţă.

"Este mai complicat, dar ne-am străduit din greu să ne dăm seama cum să atingem aceleaşi obiective. Ştiţi, există întotdeauna potenţialul ca lucrurile să nu meargă conform planului, dar am studiat aceste pieţe cu mare atenţie şi credem că vom ieşi cu un set de limite care vor realiza aceleaşi lucruri pe care le-am realizat cu petrolul", a spus ea, adăugând că ajustările ar putea fi făcute în timp.

Deşi primul plafon al preţului petrolului a intrat în vigoare abia pe 5 decembrie, s-a dovedit a avea succes până acum, a spus Yellen, invocând o scădere a preţului pe care Rusia îl obţine pentru ţiţei.

"Ei şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la venituri şi nu am văzut niciun semn că Rusia reţine petrolul de pe piaţă", a spus ea.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Ce sa spuna si groteasca Yellen, ca oil cap nu functioneaza? Din punctul lor de vedere, toate sanctiunile functioneaza, altfel nu le-ar fi pus. Si razboiul din fUkraine functioneaza spre binele NATO, doar ucranii sunt in ofensiva, nu-i asa, spre Crimeea? Nu doar ca le-au fost distruse multe dintre blindatele si piesele de artilerie cu care au inceput razboiul, dar le-au fost distruse si cele cateva sute de blindate luate din arsenalul fostelor tari comuniste. Iar acum cer tancuri occidentale. Sigur, campania NATO in fUkraine functioneaza, este un succes.....

    sant curios cum se va descurca europa daca opec plus rusia vor face un boicot asa cum au facut in 1973-1974

    sigur , unii vor spune ca opec nu isi permite asta ca le trebuie banii din vanzarea petrolului  

    ce uita acestia = china se redeschide si cumpara si va cumpara mult petrol si gaze de la opec si de la rusi  

    la fel = si india este o tara cu economie in crestere si cu o nevoie tot mai mare de energie  

    deci opec plus rusia va putea fara europa = dar europa va putea fara opec si rusia ?  

    sigur , unii vor spune = las ca ne da america  

    da , dar la ce pret ?

    la revedere industrie in europa .....bun venit saracie  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb