ŞEDINŢĂ CMBSU: Noi măsuri pentru combaterea pandemiei în Capitală

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 25 martie 2021

"Noi aşteptăm să se ia decizii la nivel guvernamental, prin hotărâre de guvern, şi la nivel CNSU, decizii pe care le vom implementa imediat. Practic, după şedinţa de guvern de mâine (n.r. astăzi), în care se vor lua aceste decizii, vom face imediat o şedinţă a CMBSU", a spus prefectul Alin Stoica.

"Noi aşteptăm să se ia decizii la nivel guvernamental, prin hotărâre de guvern, şi la nivel CNSU, decizii pe care le vom implementa imediat. Practic, după şedinţa de guvern de mâine (n.r. astăzi), în care se vor lua aceste decizii, vom face imediat o şedinţă a CMBSU", a spus prefectul Alin Stoica.

"Noi aşteptăm să se ia decizii la nivel guvernamental, prin hotărâre de guvern, şi la nivel CNSU, decizii pe care le vom implementa imediat. Practic, după şedinţa de guvern de mâine (n.r. astazi), în care se vor lua aceste decizii, vom face imediat o şedinţă a CMBSU", a spus prefectul Alin Stoica.

El a menţionat că membrii CMBSU au formulat mai multe propuneri privind măsurile ce trebuie luate în Capitală pentru diminuarea răspândirii pandemiei şi a ratei de incidenţă, una dintre acestea fiind şi suplimentarea fluxurilor de vaccinare.

"Au fost propuneri de suplimentare a fluxurilor de vaccinare şi vom ţine cont şi de ele, au fost propuneri şi în privinţa mijloacelor de transport în comun ale STB, pentru a exista anumite fluxuri şi monitorizarea numărului de pasageri într-un anumit moment într-un mijloc de transport. Vom vedea cum vom implementa această măsură împreună cu cei de la STB", a arătat prefectul Alin Stoica.

El a criticat o parte din propunerile făcute de DSP, deoarece acestea ar contraveni unor prevederi legale.

"De exemplu, legat de norma prin care să se calculeze numărul persoanelor ce pot fi în acelaşi timp într-un spaţiu comercial, DSP propune un spaţiu de 4 metri pătraţi. Legal este de 7 metri pătraţi şi, dacă asigurăm distanţarea de 2 metri faţă de fiecare persoană, ar trebui să avem, de fapt, 13 metri pătraţi. Le-am transmis o adresă prin care le solicit să revină asupra propunerilor respective", a precizat prefectul Capitalei.

Referitor la necesitatea unei noi abordări cu privire la combaterea pandemiei în Capitală, s-a exprimat ieri şi preşedintele Klaus Iohannis, care susţine că trebuie luate restricţii suplimentare, mai ales în zonele unde se produc aglomeraţii.

"Sper ca cei din comitetul bucureştean să fie înţelepţi şi să înţeleagă acest lucru. Restricţii, probabil, sunt necesare acolo unde se formează aglomeraţii şi probabil, este nevoie de a reduce aceste aglomeraţii, în special în weekend. Probabil vor trebui schimbate orele de deschidere şi pentru magazine, şi pentru mall-uri. Pe scurt, trebuie eliminate aglomerările şi este în interesul nostru, al tuturor", a declarat Klaus Iohannis.

Domnia sa a afirmat că nu crede că în acest moment carantinarea este o soluţie pentru municipiul Bucureşti, "dar restricţii suplimentare sunt necesare, fiindcă nimeni nu-şi doreşte să ajungem în situaţia de avarie ca să nu mai putem gestiona valul trei al pandemiei".

Până la şedinţa CMBSU, Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, a dispus reducerea programului mall-urilor, teraselor şi altor agenţi economici din sectorul respectiv al Capitalei, începând de astăzi până în 11 aprilie. Potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 5, mall-urile, hypermarketurile, supermarketurile, terasele, service-urile auto, spălătoriile vor fi deschise, de luni până vineri, între orele 07:00 - 19:00, iar sâmbăta şi duminica în intervalul orar 07:00 - 15:00. Programul benzinăriilor şi farmaciilor nu va fi afectat. Farmaciile non-stop vor avea în continuare program 24 din 24. În schimb, programul pieţelor agroalimentare de pe raza Sectorului 5 se va modifica, urmând a fi deschise de luni până vineri în intervalul orar 7:00 - 17:00, iar sâmbăta şi duminica între 7:00 şi 15:00. Locurile de joacă vor rămâne deschise zilnic până la ora 19:00.

Referitor la decizia primarului Sectorului 5, prefectul Capitalei - Alin Stoica - a precizat că va verifica legalitatea acesteia şi, dacă nu este legală, îi va solicita lui Cristian Popescu Piedone să revină asupra ei.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Bai slugoilor infecti in frunte cu al vostru Plavan, eu va recomand sa lasati regia asta cinica cu restrictiile voastre anticonstitutionale impuse cica, de "valurile Plan-demiei" si sa stati in schimb cu ochii cat cepele, pe valurile de revolta ale populatiei, care se maresc pe zi ce trece si care s-ar putea sa va-nghita dintr-odata!

    1. daca cineva crede ca nu o sa apara schimbari uriase dupa mizeria asta, cum s-a intamplat dupa criza din 29, se amageste rau de tot. guvernele nu inteleg ca poporul nu joaca dupa cum canta ei, oricate argumente ar avea. cand iei libertatea oamenilor, nu te poti astepta sa inteleaga toti argumentele tale. nici un argument nu e perfect intr-o situatie de genul astaz oricat s-ar autoamagi.

      sandramaua o sa pice incepand cu ce va fi probabil victoria lui le pen in franta. 

    Abordarea binara a usr-minus in luarea deciziilor, pe principiul 0 sau 1 este toxica cand ai de a face cu cohorte mari de oameni, oameni pe care nu poti sa-i imparti doar in grupa 0, respectiv grupa 1.

    Daca ar fi dupa Voiculescu - Stoica, Bucurestiul ar fi fost deja in carantina, dupa inca o tura de lockdown toamna trecuta. 

    Va doresc sa aveti acelasi parcurs electoral ca si alde.

    Oricum tura viitoare la alegeri nu mai obtineti nici procentul din toamna, dar si voi stiti asta. 

    1. daca viitorul vostru este compromis nu stati pe ganduri si dati cu noi de pamant

      demersul sa fie facut de toti inteleptii neamului: plavanu, dusca, matu, catul, zbarna etc 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb