SeedBlink a încheiat un parteneriat cu platforma italiană de co-investiţii Doorway

A.F.
Comunicate de presă / 8 mai 2023

SeedBlink a încheiat un parteneriat cu platforma italiană de co-investiţii Doorway

SeedBlink, platformă de co-investiţii specializată în start-upuri de tehnologie, şi Doorway, lider italian fintech pentru investiţii online, au încheiat un parteneriat strategic, conform unui comunicat remis redacţiei. Cele două companii îşi vor recomanda reciproc oportunităţi, oferind investitorilor acces la runde de investiţii în start-upuri şi scale-upuri hi-tech internaţionale, cu potenţial ridicat de scalare.

Conform comunicatului,parteneriatul va aduce beneficii clienţilor ambelor platforme, inclusiv clienţilor de servicii de tip private banking, consilierilor financiari, consultanţilor în managementul averii, care vor putea oferi clienţilor lor un portofoliu diversificat cu start-upuri inovatoare performante, din întreaga Europa.

Prin acest parteneriat, comunitatea de investitori a SeedBlink va avea acces la tranzacţii unice selectate de Doorway în Italia şi la nivel internaţional, dar şi viceversa. Cele doua companii intenţioaneaza să faciliteze investiţiile transfrontaliere la nivel paneuropean prin consolidarea infrastructurii financiare disponibile pentru IMM-urile din domeniul tehnologiei.

"Creşterea sectorului tehnologic european este promiţătoare, însă nivelul de fragmentare al pieţei de investiţii, fiecare ţară având propriul sistem juridic pentru companii, nu este benefic. Prin urmare, provocarea este de a construi o reţea europeană cu reprezentare locală în fiecare ţară. Poziţia de lider a Doorway în Italia va oferi investitorilor noştri acces unic la investiţii cu potenţial ridicat, cu ADN italian validat de un jucator local bine informat. Parteneriatul este în armonie cu misiunea noastră de a conecta eficient investitorii şi start-upurile tech, construind un ecosistem financiar care va sprijini dezvoltarea unui hub tehnologic în Europa", a spus Ionuţ Pătrăhău, managing partner al SeedBlink.

"Suntem încântaţi să ne asociem cu SeedBlink, principala platformă din Europa specializată în investiţii în tehnologie. Parteneriatul nostru va oferi comunităţii de investitori de la Doorway acces la start-upurile şi scale-upurile tehnologice europene de top selectate de SeedBlink din toata Europa. Credem că un portofoliu diversificat, creat prin intermediul expertizei combinate de selectie şi verificare a Doorway şi SeedBlink, poate aduce un avantaj real în ceea ce priveşte crearea de valoare economică pentru investitorii noştri", a adăugat Antonella Grassigli, director executiv al Doorway.

Parteneriatul dintre SeedBlink şi Doorway va pune la dispoziţia investitorilor un portofoliu în continuă evoluţie de tranzacţii de top, în runde avansate sau de tip follow-on, cu perspective de exit mai rapid şi având adesea ca co-investitori fonduri internaţionale de venture capital. Datorită accesului în exclusivitate al SeedBlink la tranzacţii tehnologice europene şi a expertizei locale a Doorway, acest parteneriat poate oferi o valoare semnificativă celor care doresc să investească în start-upuri inovatoare şi cu creştere rapidă.

Ambele platforme sunt autorizate (SeedBlink în cadrul ECSPR, Doorway de către CONSOB) pentru o protecţie extinsă a investitorilor.

Doorway a asigurat deja un parteneriat cu Ourcrowd, o platformă globală de investiţii online, desemnată de Pitchbook drept cel mai activ investitor de capital de risc din Israel.

SeedBlink oferă putere de decizie şi acces investitorului individual modern

SeedBlink permite investitorilor să co-investească în siguranţă deplină la nivel european într-o selecţie riguroasă de start-upuri tehnologice cu ADN european, împreună cu o reţea puternică de parteneri de Venture Capital. Investitorii individuali pot participa cu tichete începând de la 2.500 de euro. Oportunităţile de investiţii acoperă majoritatea sectoarelor tehnologice, printre care Fintech, MedTech, Cybersecurity, AI, Edtech sau enterprise software.

Peste 70.000 de investitori s-au alăturat comunităţii SeedBlink, care a strâns în ultimii trei ani 60 de milioane de euro de la investitori individuali pentru start-upurile tehnologice europene. Începând cu 2021, platforma de investiţii s-a extins prin deschiderea de birouri în Bulgaria şi Grecia, iar în regiunea Benelux printr-o achiziţie.

Doorway: Acces la oportunităţi de investiţii bune

Platforma Doorway s-a lansat în 2019 şi îşi propune să construiască o economie inovatoare, sustenabilă şi favorabilă incluziunii prin stimularea investiţiilor private în start-upuri şi scale-upuri cu perspective de recuperare a investiţiei pe termen mediu şi lung.

Doorway a deschis un birou la Bruxelles pentru a-şi extinde activitatea în afara Italiei cu o echipă locală puternică.

În cei patru ani de la lansare, Doorway a facilitat investiţii de peste 20 de milioane de euro către 35 de companii inovatoare, dintre care 70% au un impact social semnificativ şi se concentreaza pe diversitate. Doorway colaborează cu consilieri financiari specializaţi pe piaţa europeană şi cu firme de capital de risc pentru a favoriza dezvoltarea rapidă a start-upurilor în care au fost făcute investiţii şi pentru a accelera oportunităţile de lichiditate pentru investitorii săi.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb