SeedBlink vine în sprijinul educaţiei din România

S.B.
Companii / 21 februarie 2022

SeedBlink vine în sprijinul educaţiei din România

HartaEdu - proiectul lansat de Narada în toamna anului trecut prin care se urmăreşte maparea în timp real a urgenţelor din educaţie şi soluţionarea lor cu ajutorul comunităţii şi mediului de afaceri - primeşte sprijin de la SeedBlink, platforma de investiţii specializată în găsirea, verificarea, finanţarea şi scalarea start-up-urilor europene de tehnologie.

Din decembrie 2021 şi până la 1 martie 2022, SeedBlink a donat şi va continua să direcţioneze echivalentul a 1% din valoarea fiecărui bilet de investiţie confirmat către HartaEdu. Fiecare investitor cu cont SeedBlink va deveni astfel parte a soluţionării unei urgenţe semnalate pe HartaEdu, fie că este vorba despre refacerea infrastructurii unei şcoli, despre dotarea cu tehnologie modernă a unei clase sau alte tipuri de necesităţi semnalate de personalul din învăţământ.

"Investim în HartaEdu pentru că valorile proiectului sunt similare cu cele care ne ghidează munca de zi cu zi: Încredere, Ambiţie, Transparenţă. Educaţia este principalul motor al dezvoltării comunităţii. Dorim să sprijinim proiectul HartaEdu by Narada cu ajutorul comunităţii noastre, care înţelege şi apreciază valoarea educaţiei", declară Carmen Sebe, CEO SeedBlink.

În luna octombrie a anului trecut, odată cu lansarea HartaEdu, Narada atrăgea atenţia asupra cifrelor îngrijorătoare din statisticile oficiale. Potrivit unui studiu realizat de Banca Mondială în colaborare cu Ministerul Educaţiei, peste 1,2 milioane de elevi din România învaţă în şcoli cu infrastructură inadecvată, fără acces la grupuri sanitare, la apă curentă, fără biblioteci, săli de sport sau laboratoare. Pandemia de coronavirus a evidenţiat şi mai mult minusurile din sistemul de învăţământ şi a impus necesitatea unei "stări de urgenţă" în Educaţie. HartaEdu este concepută de Narada tocmai pentru a răspunde acestei nevoi. "Platforma-voce" a tuturor şcolilor din România oferă fiecărei instituţii de învăţământ, profesorilor şi elevilor posibilitatea să semnaleze urgenţele din educaţie, prin simpla adăugare pe platformă. Ulterior, cazurile sunt soluţionate prin mobilizarea comunităţii şi a mediului de business.

"Situaţia şcolilor din România este una care necesită acţiune imediată, iar o abordare centralizată nu mai poate funcţiona. Aşadar, parteneriatul cu SeedBlink şi promovarea cauzei HartaEdu în rândul comunităţii de investitori ai platformei este întocmai ce aveam nevoie. Astăzi, doar oamenii cu o gândire de business extrem de bine articulată pot cu adevărat să acţioneze pentru a crea un plan B dedicat şcolilor din comunităţile defavorizate, care să le aducă la standarde de secol 21... şi de aici, în viitor", spune Andra Munteanu, preşedinte Narada.

În doar 4 luni de la lansare, au fost înscrise pe platforma creată de Narada peste 700 alerte. Valoarea investiţiilor în alertele soluţionate de pe HartaEdu se ridică la peste 1,5 milioane de lei. Amenajări de laboratoare, săli de sport şi curţi ale şcolilor, reabilitarea infrastructurii instituţiilor, dotarea cu mobilier nou, refacerea instalaţiei electrice, dotarea cu tehnologie modernă necesară învăţării - table interactive, imprimante, video-proiectoare, tablete, laptopuri - şi chiar un autobuz necesar deplasării elevilor se numără printre necesităţile semnalate pe HartaEdu şi soluţionate de Narada cu ajutorul comunităţii şi a mediului de business din România.

Însă, în acest moment, există peste 170.000 de elevi care au cerut ajutor prin intermediul HartaEdu, iar solicitările lor pot fi rezolvate rapid prin implicare socială. Orice persoană care doreşte să se alăture demersului de sprijinire a educaţiei din România iniţiat de Narada o poate face prin transmiterea unui SMS la 8845 cu textul "ELEV", în valoare de 2 euro sau prin plata cu cardul pe site-ul organizaţiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb