Crizele climatice şi de biodiversitate sunt indisolubil legate şi deci există o "necesitate urgentă de a acţiona", a afirmat Elizabeth Maruma Mrema, şefa Convenţiei ONU privind diversitatea biologică (CBD), într-un interviu acordat AFP, transmite Agerpres.
"Rămân optimistă", a explicat ea cu câteva zile înainte de începerea COP15 dedicată biodiversităţii la Montreal, în speranţa unui "moment al Parisului" pentru natură, referindu-se la acordul istoric din 2015 care vizează limitarea încălzirii globale.
După cea privind clima, această conferinţă, care va avea loc între 7 şi 19 decembrie, survine cu doi ani întârziere din cauza pandemiei de COVID-19. Aproape 200 de ţări vor încerca să dezvolte un nou cadru global pentru protecţia naturii. Dar după trei ani de negocieri laborioase, punctele de fricţiune rămân numeroase.
"Biodiversitatea trebuie să reuşească pentru că de aici vin soluţiile pentru implementarea acordului de la Paris. Prin urmare, natura este la fel de importantă ca şi clima", iar cele două probleme trebuie tratate împreună, a subliniat Elizabeth Maruma Mrema.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 06.12.2022, 10:35)
Totul e frumos teoretic,
dar in criza economica trebuie sa fie primordial,
rentabilitatea si suportabilitatea economica
a masurilor impuse
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 06.12.2022, 13:20)
Daca Pamantul se autodistruge, economia chiar nu mai conteaza.