Şeful Samsung, audiat într-un scandal major de corupţie

ADI IACOB
Ziarul BURSA #Companii / 13 ianuarie 2017

Liderul grupului Samsung, Jay Y. Lee, a fost audiat, ieri, de procurorii sud-coreeni, în baza suspiciunilor de luare de mită, într-un scandal de trafic de influenţă care a dus la punerea sub acuzare a doamnei Park Geun-hye, preşedintele Coreei de Sud, informează Reuters.

"Îmi cer scuze faţă de poporul sud-coreean pentru că nu arăt o parte mai bună", a afirmat Jay Y. Lee, întâmpinat de protestatari care îndemnau la arestarea sa şi îl acuzau că este complicele preşedintelui.

Jay Y. Lee este suspect în acest caz, iar procurorii anchetează dacă Samsung a oferit 25,28 milioane de dolari unei companii şi unor fundaţii susţinute de Choi Soon-sil, prietena preşedintelui ţării, în schimbul susţinerii de către Fondul Naţional de Pensii a unei fuziuni din 2015, între Samsung C&T Corp. şi Cheil Industries Inc.

Jay Y. Lee a preluat funcţia de lider al conglomeratului pentru că tatăl său, Lee Kun-hee, a suferit un infarct în 2014.

Analiştii susţin că dovedirea unor relaţii bazate pe fapte ilegale între Park Geun-hye sau prietena ei, Choi Soon-sil, şi Samsung ar fi crucială pentru cazul procurorilor şi precizează că obiectivul lor este să dovedească faptul că preşedintele Coreei de Sud sau apropiaţii săi au luat mită de la corporaţii în schimbul unor favoruri, mai precizează Reuters.

De asemenea, pocurorii anchetează dacă Choi Soon-sil s-a folosit de relaţia personală cu preşedintele suspendat din funcţie, Park Geun-hye, pentru a forţa marile companii să doneze sume importante pentru organizaţia ei caritabilă. Conform acuzaţiilor, Choi Soon-sil ar fi utilizat aceste donaţii în scop personal.

Kim Hyun-su, administrator de fonduri la Industrial Bank Of Korea, a declarat: "Este posibil ca grupul de companii Samsung să încerce să se comporte mai transparent ca răspuns al anchetei şi să opereze într-un mod mai echitabil".

Curtea Constituţională urmează să decidă dacă va susţine punerea sub acuzare a lui Park Geun-hye, decisă în decembrie anul trecut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb