Şeful spionajului rus ameninţă Franţa că orice militar francez trimis în Ucraina va deveni o ţintă prioritară

R.S.
Internaţional / 19 martie

Şeful spionajului rus ameninţă Franţa că orice militar francez trimis în Ucraina va deveni o ţintă prioritară

Şeful Serviciului rus de Informaţii Externe (SVR), Serghei Narîşkin, a declarat astăzi că orice militar francez care ar fi trimis în Ucraina pentru a ajuta această ţară în războiul cu Rusia va deveni o "ţintă prioritară" pentru trupele ruse, declaraţie catalogată de un oficial militar francez drept o "provocare iresponsabilă", transmite Reuters.

Referindu-se la ideea avansată recent de preşedintele Macron asupra unei posibile trimiteri de trupe străine în Ucraina, şeful spionajului rus a spus că orice astfel de contingent francez "va deveni o ţintă legitimă şi prioritară pentru trupele ruse". "Aceasta este soarta care i-a aşteptat pe toţi francezii veniţi vreodată cu o sabie pe teritoriul lumii ruse", a indicat Serghei Narîşkin, relatează Reuters.

"Considerăm iresponsabile acest tip de provocări", a reacţionat un oficial din armata franceză, citat de Reuters şi neprecizat, care a adăugat că declaraţia şefului spionajului rus este un nou exemplu de "dezinformare" rusească, notează sursa citată.

După o conferinţă internaţională de susţinere a Ucrainei pe care a găzduit-o pe 26 februarie, preşedintele francez Emmanuel Macron nu a exclus posibilitatea ca unele state aliate ale Kievului să trimită trupe în Ucraina, întrucât, a motivat el, "trebuie făcut tot posibilul pentru ca Rusia să nu câştige acest război", informează Reuters.

Într-un interviu acordat presei ruse săptămâna trecută, preşedintele rus Vladimir Putin a pus această reacţie "emoţională" a lui Macron pe seama faptului că Rusia a "călcat pe coadă" Franţa în Africa, ceea ce a generat "resentimente" la Paris, precizează Reuters.

Trupele franceze au fost nevoite să se retragă din ţări africane precum Mali şi Niger după ce junte militare instalate la putere acolo au sistat colaborarea cu Franţa şi s-au apropiat de Rusia, în timp ce gruparea rusă de mercenari Wagner şi-a intensificat operaţiunile pe continentul african, scrie sursa precizată.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. "Şeful spionajului rus ameninţă Franţa"

    adica francezii merg in Ucraina sa omoare soldati rusi, 

    dar ei se supara deja si la amenintari,

    hai sa fim putin mai seriosi  

    1. cand a fost armata franceza o armata serioasa ?

      in primul razboi mondial cand au intervenit anglia si canada sa ii apere ?  

      si cand armata romana a atacat pe la spate armata germana si austriaca de 2 ori ( 1916 si 1917 ) obligand alianta germana sa isi mute soldati de pe frontul francez pe frontul roman ?  

      si asa s-a sacrificat romania pentru francezii care apoi nu au vrut sa dea ardealul romaniei desi l-au promis prin generalul berthelot . 

      Noroc cu regina romaniei si cu influenta ei asupra englezilor . 

      sau in al doilea razboi mondial cand au cedat fara lupta in 2 saptamani si apoi colaborat cu armata nazista ? si apoi au fost eliberati de americani si englezi ? 

      pe la 1870 cand nemtii au luat parisul ?

      de la napoleon corsicanul armata frantei a fost praf si este in continuare !  

      MACRON,trebuie dus urgent la un control psihiatric. Acest rarait,urat de franceji,care pe unde il prind il ia la suturi si il scuipa,doreste sa bage EUROPA intr-un razboi cu rusii. MACROU,nu intelege ca urmatoarea tinta dupa franta a rusilor o sa fie romania. ? MACROU,veziti de treaba sa nu te trezesti ca Franta o sa fie ARSA,iar dupa urma ta,v-a incepe al treilea razboi mondial. Crezi ca TERORISTIUL RUS,are vreo jena sa iti trimita niste KINJAL cu bombe atomice in FRANTA.? Asa ati procedat si atunci cand TERORISTUL a ANEXAT CRIMEEA,v-ati facu ca ploua. Asa ca stai in banca ta si lasai pe americani sa se lupte cu RUSII,ca MUSCHETARII tai sunt de RAS.!

      In ce hal ai putut scrie!

      Sper doar ca nu esti o persoana. 

      Bai MASCARICIULE. Ce vrei ma sa ne dea TERORISTUL PUTIN cu vreo bomba atomica ca sa UCIDA romani nevinovati ca un PALAVRAGIU,vrea razboi cu TERORISTU. Sa ii dea lui in FRANTA daca doreste sa PRAJEASCA FRANCEJI.!

    Macron e un ciudat si nu merita bagat in seama. Francezii au ajuns niste ciudati.

    1. SUCU,un fel de MACRON,dar la nivel romanesc,patentat in fotbalul nostru de catre PINALTI. !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb