Semnal: Rusia vrea să dezgheţe relaţiile cu CIO

O.D.
Ziarul BURSA #Internaţional / 21 octombrie

Preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat că Rusia îşi tratează toţi adversarii cu respect, conform TASS: "Bazându-ne pe vasta experienţă de a organiza evenimente sportive la scară largă, inclusiv Jocurile de iarnă de la Soci şi Cupa Mondială FIFA, promovăm noi formate de cooperare, bazându-ne în acelaşi timp pe adevăratele idealuri şi principii ale sportului".

Preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat că Rusia îşi tratează toţi adversarii cu respect, conform TASS: "Bazându-ne pe vasta experienţă de a organiza evenimente sportive la scară largă, inclusiv Jocurile de iarnă de la Soci şi Cupa Mondială FIFA, promovăm noi formate de cooperare, bazându-ne în acelaşi timp pe adevăratele idealuri şi principii ale sportului".

English Version

Rusia a decis să reconstruiască punţile care o leagă de lumea sportului internaţional. Primul pas a fost de la cel mai înalt nivel. Ministrul rus al Sportului, Mihail Degtyarev, care ar urma să ocupe postul vacant de şef al Comitetului Olimpic din Rusia, a pledat pentru îmbunătăţirea relaţiilor şi încetarea polemicilor cu CIO. Degtyarev a vorbit despre această deschidere în cadrul unei reuniuni sportive, la care a participat liderul de la Kremlin, Vladimir Putin. Reuniunea vine la câteva zile după demisia şefului Comitetului Naţional Olimpic, Stanislav Pozdnyakov, care a invocat necesitatea unei schimbări având în vedere "provocările geopolitice" cu care se confruntă sportul rus. "Revenirea la mişcarea olimpică în conformitate cu contribuţiile sportului rus şi sovietic. Şi restabilirea drepturilor sportivilor noştri - aceasta este politica pe care o vom menţine", a declarat Degtyarev. "Sunt toate motivele să spunem că există disponibilitate pentru dialog, inclusiv, neoficial, cu membrii CIO. Trebuie să menţinem dialogul fără să ne insultăm reciproc sau să ne agităm pumnii." Agenţia de presă TASS a notat că Degtyarev a fost nominalizat pentru acest post de către şeful Federaţiei Ruse de Tenis, Shamil Tarpishchev, în cadrul unei reuniuni a Consiliului preşedintelui rus pentru dezvoltarea culturii fizice şi sportului, care a avut loc în oraşul Ufa. Preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat că Rusia îşi tratează toţi adversarii cu respect, conform TASS: "Bazându-ne pe vasta experienţă de a organiza evenimente sportive la scară largă, inclusiv Jocurile de iarnă de la Soci şi Cupa Mondială FIFA, promovăm noi formate de cooperare, bazându-ne în acelaşi timp pe adevăratele idealuri şi principii ale sportului". Putin a enumerat idealurile şi principiile din sport pe care consideră că le promovează Rusia: "Sunt solidaritate, corectitudine, triumful spiritului uman, putere şi inteligenţă. Sunt onoare şi respect pentru demnitatea adversarilor - adversari puternici. Îi tratăm pe toţi adversarii cu respect".

Zeci de ani, Rusia şi înainte Uniunea Sovietică au fost principalele pretendente la medalii la Jocurile Olimpice de vară şi de iarnă. În acest an, Rusiei i s-a interzis să participe ca echipă la Jocurile de la Paris din cauza invadării Ucrainei de către Kremlin. Doar o mână de sportivi au participat în calitate de "neutri", supuşi verificării CIO pentru a se asigura că nu au sprijinit invazia sau că nu au menţinut legături cu armata.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb