SEMNE DE REDRESARE ÎN SUA Investitorii fac plasamente în dolari

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 6 august 2014

Investitorii fac plasamente în dolari

Industria serviciilor are cea mai mare creştere din ultimii opt ani

Raportat la euro, moneda americană atinge cel mai puternic curs din 12 noiembrie

Dolarul s-a apreciat ieri, pe pieţele externe, faţă de euro, după apariţia informaţiei potrivit căreia industria americană a serviciilor a înregistrat, în luna iulie, cea mai mare creştere din decembrie 2005 până în prezent.

Dată fiind această evoluţie, investitorii consideră că economia SUA îşi consolidează elanul de la începutul celui de-al doilea trimestru, astfel că se orientează către active americane, în defavoarea celor din Europa.

Dolarul a urcat cu 0,5% la ora 10:51, pe piaţa din New York, ajungând la 1,3362 unităţi/euro. Cursul este cel mai puternic din 12 noiembrie până în prezent.

Bank of Montreal estimează că euro va scădea până la 1,3350 unităţi/euro înaintea reuniunii de politică monetară a Băncii Centrale Europene (BCE) din 7 august.

Tot ieri, indicele Bloomberg Dollar Spot, care măsoară evoluţia monedei SUA faţă de zece vaulte majore, a crescut cu 0,4%, la 1.023,69 puncte - cel mai ridicat nivel din 20 martie până acum.

Institute for Supply Management (ISM) din Arizona a anunţat, ieri, că indicele care măsoară evoluţia sectorului non-manufacturier din SUA a urcat la 58,7 puncte luna trecută, de la 56 în iunie.

"Economia SUA a continuat să se redreseze uşor", afirmă, citat de Bloomberg, Guy Berger, economist la "RBS Securities" Inc. din Stamford, Connecticut. În opinia sa, "mai multe locuri de muncă în SUA înseamnă mai mulţi bani în buzunarele oamenilor, ceea ce înseamnă că aceştia pot cheltui mai mult, iar, în asemenea condiţii, companiile îşi pot extinde activitatea, respectiv pot face noi angajări şi investiţii".

Indicele ISM care măsoară evoluţia comenzilor noi din sectorul non-manufacturier a urcat la 64,9 în iulie (cel mai ridicat nivel din august 2005), de la 61,2 în luna anterioară, conform anunţului de ieri. Totodată, indicele referitor la evoluţia pieţei muncii (foţa de muncă ocupată) a crescut la cel mai ridicat nivel din ultimele şase luni: 56 de puncte, de la 54,4 în iunie.

Indicele ISM privind producţia industrială a ajuns la 62,4 puncte (cel mai ridicat nivel din februarie 2011), de la 57,5, iar cel al preţurilor a scăzut la 60,9 puncte în iulie, de la 61,2 în iunie.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb