SENAT: Termenul de adoptare pentru proiectul pensiilor de serviciu, prelungit la 60 de zile

M.C.
Politică / 13 februarie 2023

Termenul de adoptare pentru proiectul pensiilor de serviciu, prelungit la 60 de zile

Senatul a prelungit, astăzi, în plen, termenul pentru adoptarea proiectului de lege al Guvernului privind reducerea cheltuielilor cu pensiile de serviciu, de la 45 la 60 de zile, conform Agerpres.

S-au înregistrat 70 de voturi "pentru", 22 "împotrivă" şi o abţinere.

Liderul senatorilor USR, Radu Mihail, a afirmat că prelungirea termenului de adoptare în plen, în Senat, prima Cameră sesizată pentru acest proiect, înseamnă "prelungirea agoniei".

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a evidenţiat importanţa proiectului, menţionând că 15 zile de dezbatere în plus sunt necesare unui proiect important.

Proiectul de lege al Guvernului vizează reducerea cheltuielilor cu pensiile şi indemnizaţiile de serviciu, jalon inclus în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Modificările propuse de Guvern vizează calculul pensiilor de serviciu plecând de la vechimea în specialitate, reducerea procentului de calcul raportat la venitul obţinut, stagiul de contributivitate minim fiind similar celui aplicat în sistemul public de pensii.

"Nicio pensie de serviciu nu va putea să mai depăşească veniturile obţinute în perioada activă, (...) pensiile de serviciu urmând să fie calculate în funcţie de contributivitate", se arată în expunerea de motive a proiectului de lege.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Și s-ar părea că nu le puteți da ,,specialilor,, mai mult de 45 la sută din venitul mediu al ultimelor 12 luni,sau 65 la sută din venitul mediu de pe intreaga perioada a carierei. Ei da, parca acum nu mai par așa de nesimtite- pardon- ,,speciale,, !.

    1. Nici așa nu-s pe contributivității,deci mai trebuie lucrat pentru a fi înlăturate beneficiile nemeritate.Plus că trebuie eliminate pensiile speciale ale ciurdei de artiști,scriitori,meteorologi etc !.

    Asta e penultimul pas facut pt. pierderea finantarii din PNNR! Nu stiu daca avem in tara atata sfoara la cati trebuie spanzurati din administratia centrala si locala!

    1. Cele mai nesimțite sunt pensiile (sau indemnizațiile) revolutionarilor,cum ingenios le-a botezat oamenii lui Iliescu in anii 90. Pentru două zile de ,,lupta,, ,despre care nici până azi nu am aflat împotriva cui au luptat,acești șmecheri,in marea lor majoritate membrii AUR și oamenii lui Putin, deci un pericol permanent pentru România, primesc lunar peste 3000 lei,mai mult decât unul care a muncit peste 45 de ani.Asta mi se pare cea mai mare escrocherie ce a putut fi concepută pe acest pământ.Si nu mai spun nimic de faptul că anterior acestei pensii speciale,fiecare ,,revoluționar,, a mai primit un miliard de roli plus terenuri,spatii comerciale și altele.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb