Senatorii au aprobat proiectul ce prevede eliminarea pragului la SIF-uri

M.G.
Piaţa de Capital / 16 septembrie 2019

Senatorii au aprobat proiectul ce prevede eliminarea pragului la SIF-uri

Senatorii au aprobat astăzi proiectul de lege privind reglementarea fondurilor de investiţii alternative ce prevede, printre altele, eliminarea pragului la SIF-uri de 5%, cu 83 de voturi pentru din 92 senatori prezenţi şi 7 voturi contra.

Proiectul, avea termen de adoptare tacită data de 21 septembrie. Acum proiectul va fi trimis la Camera Deputaţilor pentru avize şi votul final.

Practic, proiectul ce modifică reglementările şi legile care se aplică funcţionării fondurilor de investiţii alternative prevede, în ceea ce priveşte pragul la SIF-uri (articolul 81), abrogarea, printre alte modificări, a articolului 286, 286^1 şi 286^3 din Legea 297/2004 republicată, respectiv cele care fac referire la pragul-limită de deţinere de 5% la SIF-uri.

Astăzi, SIF-urile au înregistrat evoluţii în general modeste, acţiunile SIF Muntenia (SIF4) şi titlurile SIF Transilvania (SIF3) fiind singurele care au marcat aprecieri ale cotaţiilor, de 0,85% şi 1,4%. Titlurile SIF Oltenia (SIF5) şi SIF Banat-Crişana (SIF1) au stagnat, iar unităţile SIF Moldova (SIF2) au suferit un recul de 0,36%.

Opinia Cititorului ( 17 )

  1. Oare ce e de facut?

    1. Sa facem o spirala...(vezi Insemnarile lui Bivolaru pentru fiul sau nenascut)

    Care ar fii pretul ? Pot crește cu 5 sau 10 la sută??

    1. Proiectul este pe jumatate trecut, trebuie sa ajunga foarte repede la valoarea activului met, ca pret.

      La valoarea Activului Net nu vor ajunge poate nici pe termen lung. Vezi Fondul Proprietatea a cărui management e din complet alta liga fata de ce e pe la SIF-uri. Dar ridicarea pragului e ceva pozitiv, fără doar și poate. Pai SIF-urile ar trebui sa faca cel puțin 30 la suta din piată, dacă nu înspre 50. Dar odata cu ridicarea pragului vor apărea și ceva scheleti în dulap. Sa vedem atunci ASF, ca pana acum am vazut. Va fi foarte, foarte interesant și sper ca măcar Ziarul Bursa (trecând peste grozăviile din ultima vreme) și Profit.ro sa își mențină linia, ca din alte părți nu avem nicio speranța! Fie e amatorism cum e la ZF, fie... cu cinci sute, o mie ...

    Ciurezule ce ți am spus

    Se strânge latul baiatule 

    1. daca tocmai de ciurezu te legi inseamna ca nu prea intelegi prea multe

    În sfârșit o veste buna după lupte seculare,probabil se va anima puțin piața pentru ca pe vremuri sifuri-le produceau lichiditate!

    Vise de praduiala,aveti rabdare 18luni nu sunt Maine ,Dragoi si libanezi trebuie sa respecte Legea existenta ,cind se applica noua veti lua praful de pe toba,se vor face dealluri la Preturi isorice si veti lua dividende la pastele cailor

    1. 5 Asi !...cu ASF

    STIE cineva care sunt pasii daca vrei sa vinzi actiuni SIF ,multumesc !?

    1. Te duci al un broker si rezolva.

      Sif nu se vine, sif doar se cumpara

    SIF-urile vor cumpara actiuni unii la altii si hotararile se vor lua prin buna intelegere intre ei. ASF nu va face nimic, asa cum nu a facut nici pana acum cu detinerile incrucisate, si nu ma refer la detinerile unui sif la alt sif care cel putin erau la vedere, ci la detinerile pe care diverse fonduri si diverse soc com le-au facut la sif-uri cu banii sif-urilor, adica sif-urile isi "rascumparau" actiunile, dar aveau drept de vot cu ele.

    20 mil. Euro prejudiciu laSif Banat frumoase dividede,de ce nu actionati?!?

    Stie cineva unde ii gasim pe brokeri in Timisoara ,cum stim daca sunt de incredere ? multumesc

    1. Intrii pe site-ul BVB și acolo, la intermediari, vezi ce brokeri au filiale în Timișoara. Depinde ce înseamnă de încredere. Furturi la drumul mare nu prea se fac (au mai fost, dar rare și se întâmplă și în alte piete), așa cum se creează imaginea cateodată. Și oricum este Fondul de Garantare. Dar despre pricepere, acolo e mai greu. Trebuie sa știi ca brokerul nu Îți garantează nimic și nu are nicio responsabilitate dacă pierzi, ceea ce nu înseamnă deloc ca e escroc. Așa e bursa. Nici agentul imobiliar nu iti garantează ca prețul apartamentului pe care ti-l vinde va crește, iar dacă scade .. aia e, nu are el nicio vina.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb