Senatorii vor rediscuta finanţarea instituţiilor publice de spectacole şi concerte

Ziarul BURSA #Cultură / 26 mai 2004

Senatorii au decis luni, în plen, rediscutarea proiectului de lege privind instituţiile publice de spectacole şi concerte. Amendamentul pe marginea căruia s-au oprit dezbaterile, aparţinînd senatorului liberal Radu F. Alexandru, se referă la finanţarea instituţiilor publice profesionale de spectacole şi concerte. Mai exact, amendamentul solicită reglementarea finanţării acestor instituţii, în afara veniturilor proprii, şi de la bugetele de stat şi cele locale. Senatorul PNL a arătat, în context, că instituţiile de spectacole şi concerte se confruntă cu probleme grave la ora actuală.

De aceeaşi părere a fost şi senatorul PSD Adrian Păunescu, care a apreciat că, într-o Românie în care tineretul s-a înstrăinat de cultură, instituţiile de profil nu se pot finanţa singure.

Amendamentul a fost susţinut şi de grupurile parlamentare ale PRM şi UDMR, dar şi de iniţiatorul proiectului de lege, deputatul PSD Mihai Mălaimare, care a arătat că textul iniţial conţine o sintagmă care este preluată din legea finanţelor publice, fiind de ordin tehnic. \"Dacă este posibil, sunt de acord cu acest amendament\", a adăugat Mălaimare. Conform textului actului normativ, instituţiile publice de spectacole şi concerte sunt finanţate din venituri proprii şi din subvenţii de la bugetul de stat sau de la bugetele locale, după caz.

Preşedintele de şedinţă, senatorul PSD Doru Ioan Tărăcilă, a propus amînarea votului asupra proiectului de lege şi a sugerat membrilor comisiei de resort să convină pe această temă împreună cu iniţiatorul şi cu reprezentanţii Executivului. Dezbaterile pe marginea actului normativ vor fi reluate în şedinţa în plen de astăzi, 26 mai.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb