Senatorul Alexandru Cordoş, fiica şi soţia sa, urmăriţi penal

Alexandru Costea
Anticorupţie / 23 aprilie 2015

Actualizare 17:31

DNA a demarat urmărirea penală a senatorului Alexandru Cordoş şi a soţiei sale pentru trafic de influenţă, precum şi a fiicei acestora pentru complicitate la trafic de influenţă, informează un comunicat de presă al Direcţiei Anticorupţie.

Potrivit procurorilor, în noiembrie 2014 - prezent, Mihaiela Lucia Cordoş a pretins de la mai multe persoane foloase materiale necuvenite cuprinse între 1.000 - 10.000 lei, pentru ca, prin influenţa pe care ea şi soţul său, Alexandru Cordoş, o aveau asupra persoanelor cu funcţii de conducere din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Cluj, Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj şi a altor instituţii publice, să obţină cumpărătorilor de influenţă posturi/locuri de muncă cum ar fi cele de: profesor suplinitor, infirmier, asistent medical, juristconsult etc.

În ianuarie - aprilie 2015, în activitatea sa infracţională Mihaiela Lucia Cordoş a fost sprijinită şi de fiica-sa Andreea Alexandra Cordoş, care cunoştea faptul că mama sa primea foloase necuvenite pentru a-şi trafica influenţa pe lângă diferite persoane din instituţiile mai sus amintite.

Concret, la data de 24 ianuarie 2015, la solicitarea mamei sale, Andreea Alexandra Cordoş s-a deplasat la locul de muncă al unei persoane şi i-a remis acesteia subiectele pentru proba orală a unui concurs pentru ocuparea unui post de asistent medical în cadrul Spitalului Clinic Judeţean Cluj.

În alte două rânduri, Andreea Alexandra Cordoş a înapoiat unor persoane o parte din banii pe care mama sa îi primise pentru a-şi trafica influenţa pe lângă membrii comisiilor de examinare din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Cluj .

În cauză, se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

(E.D.)

Actualizare 13:13 Soţia senatorului Alexandru Cordoş, vizată

Soţia senatorului Alexandru Cordoş, Mihaela Lucia Cordoş, ar fi vizată astăzi de percheziţii ale procurorilor DNA, care fac verificări la Spitalul Judeţean Cluj, potrivit surselor din presă.

Sursele citate susţin că dosarul vizează infracţiuni de trafic de influenţă pentru ca opt persoane să obţină locuri de muncă la instituţii publice.

Potrivit acestora, Mihaela Lucia Cordoş a fi promis unor persoane, prin traficarea influenţei de care se bucura ea sau soţul său parlamentar şi în schimbul mai multor foloase şi bani, că le obţine locuri de muncă.

Aceasta ar fi pretins, în perioada 2013 - decembrie 2014, sume diferite (800-1.000-1.500 de euro, 3.000 de lei, 10.000 de lei) de la cel puţin opt persoane.

Sursele transmit că există indicii că la faptele de trafic de influenţă participa şi soţul ei, senatorul Alexandru Cordoş, de trecerea şi influenţa acestuia prevalându-se Mihaela Cordoş la diverse persoane care voiau să obţină locuri de muncă, promovarea unor examene.

Ea susţinea că se bucură, mai spus sursele, de influenţă la conducerea unor instituţii cum ar fi Spitalul Clinic Judeţean Cluj, Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, Casa Judeţeană de Pensii Cluj.

(Elena Deacu)

---

Procurorii DNA fac, astăzi, percheziţii la Spitalul Judeţean Cluj, între cei vizaţi fiind soţia unui senator, dosarul vizând infracţiuni de corupţie comise de mai multe persoane, potrivit reprezentanţilor instituţiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb