Senatorul Marius Marinescu a cerut demisia vicepremierului George Copos

A.S.
Ziarul BURSA #Politică / 13 aprilie 2006

Senatorul democrat Marius Marinescu a cerut, ieri, de la tribuna Parlamentului, demisia vicepremierului George Copos, după ce colegii săi din Alianţa D.A. au anunţat în plen că nu vor susţine iniţiativa sa legislativă privind înfiinţarea Autorităţii Române pentru Mediul de Afaceri (ARMA).

Marius Marinescu şi-a acuzat colegii de alianţă că au răspuns "unui vot imperativ" în favoarea grupurilor de interese şi că nu ţin cont de priorităţile din programul de guvernare.

"Unii oameni nu cunosc programul de guvernare şi e păcat că nu-l cunosc pentru că acolo se vorbeşte de reorganizare, de transparenţă în cheltuirea banului public, în aşa fel încît să creăm progres economic. /.../ În toată Uniunea Europeană există aceste agenţii subordonate ministerelor de resort, nu subordonate primului-ministru sau acestui Copos, care este vice prim-ministru, care este cercetat penal de către DNA şi care afectează aderarea la UE. "Este o ruşine", a declarat senatorul Partidului Democrat (PD), citat de Rompres.

El a afirmat că prezenţa lui George Copos în Guvern reprezintă "un afront adus cetăţeanului, contribuabilului". Mariu-s Marinescu este de părere că din cauza faptului că George Copos face parte din Executiv toate deciziile economice sînt viciate.

Marius Marinescu s-a supărat şi pe liderul grupului Alianţei D.A. din Senat, pe liberalul Puiu Haşotti, pe care l-a acuzat că a dat un "vot imperativ în sprijinul acestui Copos care aduce prejudicii mari României". Senatorul Puiu Haşotti a refuzat să comenteze acuzaţiile aduse de colegul său de alianţă.

Iniţiativa senatorului democrat a fost votată de reprezentanţii Partidului Social-Democrat (PSD) şi de cei ai Partidului România Mare (PRM). Senatorul Doru Ioan Tărăcilă a afirmat că propunerea lui Marinescu i s-a părut "interesantă şi fundamentată, chiar dacă soluţiile nu erau cele mai bune".

Cît despre ieşirea acestuia, social-democratul a spus că "poziţia domnului Marinescu este singulară; el este ca un Cattani în Parlamentul României".

După acuzaţiile aduse de la tribuna Senatului de către Marius Marinescu, plenul a fost cuprins de agitaţie, iar preşedintele Nicolae Văcăroiu a reuşit cu greu să-i stăpînească pe senatori.

Prin iniţiativa sa, Marius Marinescu dorea înfiinţarea unui organism unic prin fuzionarea Agenţiei Naţionale pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie, Agenţiei Române pentru Investiţii Străine şi Direcţiei Mediu de Afaceri din cadrul aparatului propriu de lucru al ministrului de stat pentru coordonarea activităţilor din domeniile mediului de afaceri şi întreprinderilor mici şi mijlocii.

Noul organism, respectiv Autoritatea Română pentru Mediul de Afaceri (ARMA), ar fi avut ca scop reducerea birocraţiei şi limitarea abuzurilor şi corupţiei; ar fi promovat egalitatea de tratament pentru investitorii români şi străini; ar fi contribuit la crearea unui mediu de afaceri eficient, predictibil şi viabil; ar fi armonizat legislaţiei IMM-urilor, a investiţiilor cît şi a mediului de afaceri; ar fi redus cheltuielile bugetare; ar fi creat o bază unică de date; ar fi promovat o gestionare eficientă a surselor de finanţare etc. Senatorul democrat Marius Marinescu a declarat Agenţiei Rompres că iniţiativa sa va fi supusă şi votului din Camera Deputaţilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb