SENTINŢA A FOST DATĂ DE JUDECĂTORII DIN DOSARUL "ICA" Cătălin Chelu, condamnat definitiv la 6 ani de închisoare

V.B.
Anticorupţie / 8 septembrie 2014

Omul de afaceri Cătălin Chelu a fost condamnat definitiv astăzi, de Curtea de Apel Bucureşti (CAB), la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul "Mită la MAI", scriu sursele din presă.

Chelu este învinuit de tentativă de de mituire a fostului secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Dan Valentin Fătuloiu. CAB a menţinut, astfel, sentinţa dată în octombrie 2012 de Tribunalul Bucureşti.

Hotărârea CAB a fost luată de judecătorii Camelia Bogdan şi Alexandru Mihalcea, aceiaşi care au soluţionat, cu sentinţe definitive, dosarul ICA, în care au fost judecaţi omul de afaceri Dan Voiculescu, medicul Gheorghe Mencinicopschi şi fostul ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş.

CAB a mai dispus ca omul de afaceri să nu poată ocupa o funcţie în vreo societate comercială timp de 5 ani. Din pedeapsa de 6 ani, instanţa a dedus durata reţinerii şi a arestului preventiv: 20 noiembrie 2010 - 11 februarie 2011.

În acelaşi dosar, Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat pe Niţache Ştefan Badea la patru ani de închisoare cu executare, iar pe Gabriel Constantinescu şi Cristi Antonel Bunu la câte şase luni de închisoare cu suspendare.

Instanţa a menţinut sechestrul asigurător impus de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pe banii ridicaţi în momentul sechestrului şi a ridicat sechestrul de pe mai multe bunuri ale lui Cătălin Chelu.

În acest dosar, trimis instanţei în decembrie 2010, Cătălin Chelu a fost acuzat de tentative de dare de mită şi cumpărare de influenţă, iar ceilalţi trei inculpaţi, apropiaţi ai omului de afaceri gălăţean, de complicitate la tentativă de dare de mită.

Cătălin Chelu a fost învinuit că, din august până în 12 noiembrie 2010, i-a promis 1 milion de euro chestorului-şef Dan Valentin Fătuloiu (denunţător în dosar). În schimbul banilor, Fătuloiu trebuia ca, în calitatea sa de secretar de stat în MAI, să "îndeplinească acte contrare îndatoririlor de serviciu, respectiv să stopeze prelucrarea în sistem integrat a informaţiilor din dosarele penale având ca obiect infracţiuni comise de către Chelu Cătălin Constantin şi persoanele apropiate acestuia", se arată în rechizitoriul DNA.

Pe 23 noiembrie 2010, Fătuloiu a fost revocat din funcţie, la scurt timp după scandalul privind mita promisă de Chelu. Decizia a fost luată în urma verificărilor făcute de Corpul de control al MAI la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Neamţ. Controlul a fost dispus ca urmare a asasinatului din 14 noiembrie de la Piatra Neamţ şi după ce fostul şef al IPJ Neamţ, Aurelian Vasea Şoric, a fost învinuit că ar avea legături cu lumea interlopă. Aurelian Şoric şi-a dat demisia la puţin timp după izbucnirea scandalului şi a fost cercetat disciplinar la nivelul MAI.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb