SEPTEMBRIE FINANCIAR Şcolile s-au deschis ca să se poată închide

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 11 octombrie 2021

Şcolile s-au deschis ca să se poată închide

Septembrie este în mod tradiţional luna deschiderii anului şcolar. Mai nou, de doi ani, este şi luna în care şcolile încep să se închidă, rând pe rând, şi învăţământul se mută în online. Pandemia face regulile. În ziua festivităţilor de deschidere, promisiunile au fost la cele mai înalte cote, ce a urmat după se ştie, rata infectărilor a crescut în mod constant, iar multe unităţi s-au închis. Pentru a preîntâmpina o închidere toatală, autorităţile au decis ca rata de infectare de 6 la mie să nu mai reprezinte un prag şi, astfel, s-a evitat o trecere masivă în online. În prima zi de şcoală preşedintele Klaus Iohannis a declarat că menţinerea şcolilor deschise cu prezenţă fizică, în contextul pandemiei de COVID-19, depinde de responsabilitatea fiecăruia: "Reînceperea anului şcolar are loc, din păcate, tot sub spectrul pandemiei, tocmai de aceea menţinerea şcolilor deschise cu prezenţă fizică depinde de responsabilitatea fiecăruia dintre noi, respectarea normelor sanitare şi vaccinarea fiind esenţiale. Nu este corect să cerem cadrelor didactice să se adapteze la o lume în continuă schimbare fără a le ajuta să se pregătească în acest sens. (...) De aceea, cred că avem o singură şansă pentru ca toate şcolile din România să se dezvolte - competiţia pe bază de meritocraţie, pe care doar un concurs pentru funcţiile de conducere organizat corect, transparent şi profesionist o poate asigura. Există oportunitatea istorică de a realiza lucruri de amploare, amânate de decenii, precum dotarea laboratoarelor şcolare, măsuri concrete pentru a preveni abandonul şcolar, susţinerea învăţământului profesional dual sau digitalizarea administraţiei şcolare". Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei a vorbit despre şcoala online pe care o critică în mod constant: "Am traversat împreună un an şcolar dificil şi suntem la începutul unui nou an ce poate fi la fel de complicat. Vă asigur că voi fi alături de dumneavoastră, în efortul comun de a avea o educaţie de calitate, ştiindu-se deja că sunt promotorul fără rezerve al învăţământului cu prezenţă fizică. Vă îndemn să luaţi toate măsurile necesare, astfel încât pandemia să nu ne aducă din nou în situaţia de a trece la cursuri online! Vă mulţumesc pentru că sunteţi responsabili şi hotărâţi să avem cu adevărat români bine educaţi. Astăzi pot începe şcoala cu prezenţă fizică 99,7% din cei aproape 3 milioane de elevi şi preşcolari. Este un lucru extrem de important, demonstrează înţelegerea importanţei şcolii".

Din păcate nici de această dată socotelile nu s-au potrivit şi tot mai puţini elevi mai ajung să facă şcoală fizic.

Deşi octombrie este luna în care începe anul universitar, în 2021 multe facultăţi au decis să fure startul. Majoritatea au optat pentru sistemul hibrid, cursuri-onile, laboratoare şi seminarii -offline. Nici studenţii nu au avut mai mult noroc. După doar o săptămână de cursuri, având în vedere creşterea numărului de infectări, s-a decis în majoritatea cazurilor să se treacă exclusiv pe online.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. prevedeaa e mai buna!

    scoala de azi este tara de maine , spunea Spiru Haret . acesti asasini ai Romaniei si-au propus , distrugerea invatamantului si al sanatatii , reteta garantata de distrugere a tarii . sa primeasca dupa fapta !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb