Ministrul apărării rus Serghei Şoigu a declarat vineri că ţara sa îşi accelerează producţia de tancuri şi de sisteme grele de rachete (termobarice) cu lansare multiplă, dar că sunt necesare mai multe eforturi pentru a creşte producţia de echipamente de protecţie a tancurilor, relatează Reuters.
Ministerul Apărării de la Moscova a publicat o înregistrare video care îl arată pe Serghei Şoigu vizitând o fabrică de tancuri din oraşul siberian Omsk şi întâlnindu-se cu muncitorii, pe care i-a lăudat pentru depăşirea planurilor de producţie.
"Uzina din Omsk şi-a făcut planul. Pot spune chiar că s-a înregistrat o depăşire a planului", a spus Şoigu responsabililor unităţii industriale în imaginile video difuzate. "Problemele şi sarcinile pe care le-am decis în timpul ultimei noastre vizite au fost aproape toate rezolvate", a mai spus el.
Construirea de noi tancuri este o necesitate pentru Rusia, din cauza pierderilor mari de echipamente în primii doi ani ai războiului declanşat de Kremlin în Ucraina. Institutul Internaţional pentru Studii Strategice (IISS) a declarat în februarie că Rusia a pierdut peste 3.000 de tancuri în Ucraina, echivalentul întregii sale cantităţi active de dinaintea războiului, şi a fost nevoită să scoată din depozite tancuri vechi pentru a le înlocui pe cele scoase din uz.
Şoigu a dat ordin factorilor de răspundere din industria militară să crească producţia de echipamente de protecţie a tancurilor şi a declarat că aprovizionarea brigăzilor de reparare a tancurilor cu toate cele necesare este un domeniu cheie de interes.
"Acum trebuie să creştem semnificativ kiturile suplimentare pe care trebuie să le punem pe vehiculele aflate în luptă", a spus el.
Personalul din Omsk i-a transmis lui Şoigu că fabrica a crescut de 2,5 ori producţia de sisteme grele de rachete (termobarice) cu lansare multiplă Solnţepek şi că o altă tranşă a noului model de tanc de luptă T-80BVM este gata să fie trimisă pe front.
Şefii de întreprinderi i-au declarat ministrului apărării că de anul trecut au angajat încă 1.200 de oameni şi că se lucrează non-stop în două schimburi pentru a extinde capacitatea de producţie.
Şoigu a subliniat, de asemenea, necesitatea producţiei de sisteme antidrone. De la începutul anului, Kievul a efectuat frecvent atacuri cu drone asupra infrastructurii energetice ruse, lovind unele rafinării importante de petrol din Rusia, al doilea mare exportator de petrol din lume, ceea ce a dus la o creştere a preţului la petrol, notează Reuters.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 19.04.2024, 14:49)
Criminalii..
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 19.04.2024, 15:12)
da, si ăștia si ăia care au bombardat Belgrad...
2. Altceva nu știe Rusia.
(mesaj trimis de anonim în data de 19.04.2024, 16:07)
Numai de război, și numai despre război.
În rest e complet pe dinafară.
Nu are ce cauta în lumea civilizată, și chiar nici în Europa.
Faptele o demonstrează.
În afară de sec 19, nu au nimic european.
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 19.04.2024, 16:19)
"Cine scoate sabia, de sabie va pieri"-Isus
2.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 19.04.2024, 18:56)
las ca vin americanii si ne salveaza
asa cum i-a salvat si pe vietnamezi , irakieni , somalezi , libieni , afghani ....etc.
din victorie in victorie ...
2.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 19.04.2024, 20:09)
stiti expresia = cand corabia se scufunda -- sobolanii sant primii care fug ....
asa vor ramane si ucrainienii --- singuri impotriva rusilor
ucraina nu trebuia sa aiba incredere in unu ca boris johnson care le-a cerut sa lupte ca noi ( UK si SUA ) va vom sustine pana la capat ....
2.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.3)
(mesaj trimis de anonim în data de 19.04.2024, 20:34)
DC nu luptau, mureau. si in prezent e la fel.
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 19.04.2024, 20:46)
Doar cu bombe nu păstrezi un stat.