Service-urile auto protestează la ASF şi cer demisia conducerii instituţiei

F.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 26 noiembrie 2014

Asociaţia Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI) a anunţat că organizează un miting de protest în data de 2 decembrie "la adresa comportamentului protecţionist pe care Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) îl practică faţă de companiile de asigurări".

Mitingul urmează să aibă loc în faţa Palatului Parlamentului şi a sediului ASF.

Industria de reparaţii auto are un grad ridicat de dependenţă, de aproximativ 70%, de piaţa de asigurări din România, potrivit lui Cristian Muntean, director general al ASSAI.

Conform unui comunicat de presă, ASSAI solicită, printre altele, stoparea creşterii "nejustificată şi necontrolată a preţului RCA", aşa cum s-a întâmplat pe parcursul ultimului an, abrogarea de urgenţă a Normei RCA 23/2014 recent adoptate de către ASF, dat fiind că - prin prevederile stipulate, norma permite firmelor de asigurări să subevalueze cu până la 30% plata despăgubirii acordate păgubitului RCA, în caz de daună totală; - limitează libera concurenţă între service-urile auto; - scade protecţia păgubitului RCA.

Service-urile auto mai cer abrogarea Normei 24/2014 privind reclamaţiile depuse de către petenţi, eliminarea despăgubirilor subevaluate plătite păgubiţilor de către asiguratori, spunând că, în 85% din cazuri, firmele de asigurări achită plăţi parţiale (subevaluate) ale despăgubirii, respectarea termenului legal de despăgubire la nivel naţional de către firmele de asigurări (în peste 83% din cazuri, firmele de asigurări achită plata despăgubirii după expirarea termenului legal)", potrivit asociaţiei.

De asemenea, ASSAI a mai solicitat retragerea licenţelor de funcţionare pentru zona RCA a societăţilor de asigurări care nu mai îndeplinesc criteriile de solvabilitate minimă stabilită prin lege şi care funcţionează ilegal de peste şase luni de zile pe piaţa din România. "Concret, este vorba despre Astra Asigurări şi Carpatica Asig, societăţi de asigurări aflate în etapa premergătoare falimentului", potrivit comunicatului Asociaţiei.

Cristian Muntean a declarat: "Am atenţionat ASF să îşi mute limuzinele de lux plătite din bani publici din faţa instituţiei, în data de 2 decembrie 2014, pentru că acel spaţiu va deveni o veritabilă «Agora» a manifestanţilor nemulţumiţi de abuzurile asiguratorilor şi scandalizaţi de jaful practicat de ASF".

ASSAI solicită intervenţia Parlamentului României prin demiterea de urgenţă a întregii conduceri a ASF.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb