Compania petrolieră Shell a anunţat astăzi că va plăti circa două miliarde de dolari (aproximativ 1,9 miliarde de euro) impozite extraordinare în Uniunea Europeană şi Marea Britanie, aferente anului 2022, relatează agenţia EFE, potrivit Agerpres.
Acestea corespund modificărilor introduse în UE şi Marea Britanie, începând din septembrie, pentru impozitarea câştigurilor extraordinare pe care companiile de petrol şi gaze le-au obţinut graţie preţurilor ridicate la materiile prime, la nivel global.
Aceste două miliarde de dolari se vor adăuga celor 360 de milioane de dolari taxe neaşteptate, pe care compania le-a anunţat deja investitorilor, au precizat reprezentanţii Shell.
Prin această decizie, compania petrolieră va plăti impozite în Marea Britanie pentru prima dată în ultimii cinci ani, când a beneficiat de returnarea impozitelor datorită investiţiilor realizate în Marea Nordului.
Shell, care va prezenta rezultatele anuale luna viitoare, a informat, de asemenea, că se aşteaptă ca vânzările în sectorul produselor chimice să fi fost "semnificativ mai reduse" în ultimele trei luni din 2022, comparativ cu trimestrul anterior.
Totodată, a semnalat că producţia de gaze naturale lichefiate în trimestrul menţionat a fost afectată de întreruperi importante în două centre din Australia.
1. Exxon a primit licenta Neptun Deep gratis ,nu a in
(mesaj trimis de Comparatie în data de 06.01.2023, 15:31)
Deci Exxon nu a facut decat niste prospectiuni la Neptun Deep,licenta a primit o gratis ,nu a facut nimic din ce a promis dar a iesit precipitat (simpla presimtire ca urmeaza un conflict in zona !). Ca sa poata sa acceada cumva la zacamantul din platforma continentala romaneasca ,Romgaz a trebuit sa rascumpere participatia EXXON cu 1 miliard de USD ,si depinde in continuare de manevrele OMV controlat de Austria,
si cauta sa predea activele de gaz pe care le detine cgiar statului austriac Poate chiar asta e cauza pentru care tergiverseaza explorarea si exploatarea acestui zacamant .Intre timp Turcia a prospectat ,a cartografiat ,a facut foraje si sonde in platforma lor continentala ,scot deja gaz si au devenit mare hub de gaz,dar practic ,e acces la acelasi zacamant submarin (unde si Ucraina are platforme). Asta inseamna parteneriatele pentru Romania ,pina la momentul acesta ,semnate de guvernele Romaniei succesive timp de 30 de ani .
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 06.01.2023, 16:28)
Daca oricine ar avea know how ul Exxon ar fi foarte usor sa gasesti resurse. Pana una alta pare ca multi vorbesc, putin se pricep
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de manevre în data de 06.01.2023, 19:47)
e o vorba....prost e cine da, nu cine cere...
2. Exxon a dat in judecata Comisia Europeana pentru a
(mesaj trimis de Un liberal în data de 06.01.2023, 15:39)
Desi si in America s a decis ca toate companiile din petrol gaz vor avea o taxare suplimentara .
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 06.01.2023, 16:25)
Vai de liberali! A dat in judecata pt ca e o taxa retroactive care a aparut in octombrie pt tot 2022
2.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 06.01.2023, 17:09)
stai ca la noi a aparut aceeasi taxa in 28 decembrie pt tot anul 2022