SIBEX Cotaţia futures a Dow Jones a revenit pe plus

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 22 mai 2014

După jumătate din cea de-a treia şedinţă a săptămânii de la Sibex, lichiditatea de pe segmentul futures era una în nota ultimelor şedinţe, evidenţiind o lipsă de implicare a jucătorilor. La ora 17.30 numărul contractelor era de 525 iar valoarea tranzacţiilor se ridica uşor peste 8 milioane lei. "Din momentul în care a început tranzacţionarea în paralel cu piaţa americană se observă o oarecare creştere a disponibilităţii pentru speculaţii, pe fondul implicării market-makerilor. Acest fapt este însă insuficient pentru a susţine o lichiditate cu adevărat bună" a explicat un broker.

Pentru derivatul pe Dow Jones se observau aproape 400 de contracte încheiate pe scadenţa iunie, total care practic asigura cea mai mare parte din volumul întregii pieţe. După deprecierea amplă de marţi, cumpărătorilor le-a mai venit inima la loc, cotaţia futures de la Sibex a Dow Jones revenind puternic pe câştig. Mai exact cotaţia indicelui creştea generos, cu 136 puncte, şi valora 16.474 de puncte. Ascensiunea avea susţinere de pe piaţa bursieră americană unde indicii se apreciau pe fondul speculaţiilor că economia este suficient de puternică pentru a suporta viitoarele reduceri ale stimulentelor de către FED.

Speculatorii care preferă pariurile pe evoluţia cursului euro/dolar aveau parte de scăderea cotaţiei monedei comune. Simbolul EUR/USD_RON totaliza 112 contracte încheiate pentru scadenţa iunie. În raport cu aceasta euro se deprecia cu 0,28% şi valora 1,36580 USD. Şi pe plan extern moneda americană a înregistrat variaţii pozitive înainte de publicarea minutelor FED de la şedinţa din aprilie.

Pentru celelalte produse numărul contractelor era din nou foarte mic, conform datelor înregistrate după aproape opt ore de tranzacţionare. Printre simbolurile speculate se mai numărau SIBGOLD iunie cu numai 6 contracte pe scadenţa iunie. Uncia era estimată la 1291,7 USD, în scădere cu 4,1 dolari.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.30.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb