SIBEX Cumpărătorii, în gardă, după semnalele de scădere a Dow Jones

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 15 mai 2014

După ce volumul s-a menţinut la nivel redus marţi, creşterea cotaţiei Dow Jones la nivel record nereuşind să ţină investitorii în priză, nici prima jumătate a şedinţei de miercuri nu a rupt gura târgului prin prisma interesului speculativ. Apoi, ca în atâtea alte şedinţe, deschiderea de la NYSE a adus un val de speculaţii, mai ales pe derivatul DEDJIA_RON. Ca urmare, volumul total, înregistrat pe toate produsele tranzacţionate până la ora 17.30, era de 538 de contracte, cu o valoare de 8.3 milioane de lei, fapt care dădea speranţe că nivelul din ziua precedentă va fi depăşit.

Pentru derivatul pe indicele Dow Jones se observau aproape 400 de contracte încheiate pe scadenţa iunie, total care îl plasa pe prima poziţie în top. Ajuns marţi la un record pe scadenţa iunie, indicele american a început să dea semne de slăbiciune încă de la primele tranzacţii pentru ca apoi, după deschiderea de pe Wall-Street, direcţia descendentă să se accentueze. Astfel, la ora 17.30, DEDJIA_RON era cotat la de 16.620 puncte, în scădere cu 59 de puncte. Şi pe piaţa de la New-York Dow Jones se afla pe "roşu" la aproape o oră de la deschidere, după ce marţi indicii reprezentativi au închis pentru a doua zi la rând la recorduri istorice. "Evoluţia din aceste zile va fi un moment cheie pentru conturarea strategiilor viitoare. De aceea, rapoartele de la final de săptămână vor fi extrem de aşteptate de speculatori. Până atunci, tendinţa descendentă de azi (n.r. - miercuri 14 mai) a pus cumpărătorii în gardă", a explicat un broker.

Pe segmentul derivatelor valutare intensitatea speculaţiilor părea să scadă faţă de sesiunea anterioară. Speculatorii interesaţi de evoluţia cursului euro/dolar au încheiat, în şapte ore şi jumătate, aproape 100 de contracte pe scadenţa iunie şi anticipau un curs de 1,37170 USD pentru o monedă unică, în urcare cu 0,09%. Pentru scadenţa septembrie euro creştea cu 0,11% şi valora 1,37150 USD. Numărul contractelor era de numai 17.

Speculatorii care au pariat pe aur au încheiat 18 contracte SIBGOLD pe scadenţa iunie. Valoarea unciei creştea cu 10 USD la 1306 dolari.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.30

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb