SIBEX Derivatul pe aur continuă să fie pilonul de susţinere a lichidităţii

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 11 mai 2016

La Sibex, prima jumătate din cea de a doua şedinţă a săptămânii a adus 44 de contracte, cu o valoare de 280.876 de lei, volum asemănător cu ceea ce a oferit piaţa luni, pe acelaşi interval orar. Prin urmare, se menţinea ritmul din acest început de lună, care promite o evoluţie mai consistentă din perspectiva lichidităţii.

Derivatul care are ca activ suport aurul continua să fie pilonul de susţinere pentru piaţa sibiană, acesta generând 30 de contracte pe scadenţa iunie. Conform datelor de la ora 17:45, uncia de aur se situa la 1267 dolari, preţ în minus cu 14,3 dolari în comparaţie cu "start of day price"(1), calculat de grecii de la ATHEXClear la 1281,3 USD. În balanţă cu cotaţia de la închiderea de luni, metalul nobil se deprecia cu 5,5 USD. Şi pe plan extern aurul înregistra o a doua zi la rând cu scăderi pe fondul micşorării cererii de metal preţios, mai ales în contextul în care dolarul s-a apreciat.

Pentru derivatul pe indicele american Dow Jones se înregistrau 12 contracte încheiate pe scadenţa iunie. În raport cu preţul de referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare, stabilit de ATHEXClear la 17.744 de puncte, cotaţia DEDJIA 16F câştiga 66 de puncte, fiind evaluată la 17.810 puncte. Comparativ cu preţul de închidere de luni, indicele se aprecia cu 174 de puncte. Pentru scadenţa septembrie se înregistra un singur contract, iar DEDJIA 16I era cotat la 17.666 de puncte, cu 168 în minus faţă de "start of day price" (17.834). Pe piaţa de la New -York se contura o evoluţie pozitivă, în ton cu direcţia consemnată şi în Europa sau Japonia, sentimentul negativ privind cotaţiile acţiunilor di-minuân-du-se.

De pe segmentul derivatelor valutare nu se tranzacţionase, pînă la ora 17.45, nici un produs.

(1) preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.45

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb