SIBEX Derivatul pe Dow Jones, mai tranzacţionat pe fondul apropierii scadenţei iunie

S. N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 11 iunie 2015

La Sibex, cea de-a treia şedinţă a săptămânii se situa, după jumătate din programul de tranzacţionare, peste rezultatele de luni şi marţi din perspectiva numărului de contracte. Conform datelor de la ora 17.30, se înregistrau 42 de contracte, iar valoarea aferentă acestora era de aproape 600.000 de lei, existând şanse ca volumul să treacă, pentru prima dată în această săptămână, peste nivelul de 50 de contracte. Sigurele produse tranzacţionate erau derivatul pe indicele Dow Jones, pe scadenţa de săptămâna viitoare (n.r. - scadenţa iunie), derivatul pe cursul euro/dolar, scadenţa septembrie, respectiv derivatul pe acţiunile Petrom.

Derivatul cu simbolul DEDJIA 15F era lider, prin 22 de contracte realizate, apropierea scadenţei determinând ceva mai multă activitate pe acest produs. Cotaţia futures de la Sibiu a indicelui valora, după mai bine de şapte ore de la deschidere, 17.831 de puncte, nivel în creştere cu 57 de puncte în comparaţie cu preţul de referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare (1), stabilit de ATHEXClear la 17.774 de puncte. Comparativ cu valoarea consemnată la închiderea de marţi, simbolul DEDJIA 15F se afla tot pe "verde", câştigând 44 de puncte. Şi pe piaţa americană de la New-York se observa un sentiment pozitiv la startul sesiunii, indicele Dow Jones deschizând pe plus pentru prima dată în cinci şedinţe, revenind pe teritoriu pozitiv după ce vânzările masive de pe pieţele de acţiuni par să fi luat o pauză.

În ceea ce priveşte derivatul cursul euro/dolar, se consemnau 18 contracte, iar cotaţia monedei unice europene era estimată la 1,1334 USD, cu 0,14 % mai puţin decât valoarea stabilită de ATHEXClear pentru deschiderea şedinţei (1,1,350 USD). În raport cu nivelul de la închiderea de marţi euro creştea însă cu 0,66%.

Se mai observau şi 2 contracte pe simbolul RSNP 15F, o acţiune a Petrom fiind estimată la 0,3735 lei, cu 2,36% în urcare faţă de "start of day price".

(1) preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.30.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb