SIBEX Interesul speculativ se menţine la un nivel promiţător

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 7 august 2014

După ce marţi lichiditatea derivatelor a trecut de pragul de 2000 de contracte după mai bine de trei luni, mai exact din 29 aprilie încoace, prima parte a zilei de miercuri a adus o oarecare relaxare. Apoi, pe fondul unor variaţii mixte, speculatorii au pendulat între o atitudine prudentă manifestată în primele ore ale sesiunii şi o disponibilitate ceva mai mare pentru speculaţiile cu derivate, înregistrată în special după deschiderea bursei americane. Astfel, la mai bine de şapte ore de la deschidere se observa o lichiditate promiţătoare, numărul contractelor fiind de peste 1000 iar valoarea acestora de aproape 15 milioane lei. "La jumătatea zilei volumul era unul promiţător pentru o a doua şedinţă la rând cu peste 2000 de contracte realizate", a anticipat un broker.

"Ostilităţile" erau conduse de speculaţiile pe valoarea Dow Jones, produsul derivat pe indicele american dominând prin 724 de contracte pe scadenţa septembrie. După o evoluţie care a alternat creşterile cu scăderile, cotaţia futures a indicelui se aprecia cu 15 de puncte, la 16.382 de puncte, conform datelor de la ora 17.15. "DEDJIA_RON a avut o evoluţie în V, ceea ce a dat posibilitatea speculatorilor care intră şi ies des cu poziţii pe piaţă, să obţină câştiguri şi din speculaţii short (n.a. - vânzare) şi din speculaţii long (n.a - cumpărare)", a mai precizat brokerul citat.

O contribuţie destul de importantă la volum era adusă de speculaţiile cu preţul aurului, înregistrându-se 115 contracte SIBGOLD_RON şi 22 de contracte SIBGOLD, pe scadenţa august. Jucătorii anticipau creşteri importante pentru metalul nobil, acestea cifrându-se la 19,6 dolari pentru SIBGOLD_RON, la o cotaţie de 1308 USD/uncie şi 17,2 dolari pentru SIBGOLD, la un nivel de 1307,6 USD/uncie.

Perechea valutară euro/dolar totaliza, la ora menţionată, aproape 100 de contracte pentru scadenţa septembrie pentru care euro se deprecia cu 0,13%, la 1,33550 dolari. Aceeaşi cotaţie se consemna şi pe scadenţa decembrie, dar după o depreciere de 0,19%, pe o lichiditate de doar 13 contracte.

Tot pe minus evolua şi preţul futures al acţiuni Deutsche Bank care pierdea 0,36% şi era estimat la 24,67 euro. Numărul contractelor futures pe simbolul DEDBK era de 23.

Notă: comentariu realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.15.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb