SIBEX Jucătorii estimează un euro din ce în ce mai slab faţă de dolar

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 13 august 2014

În primele ore din cea de-a doua şedinţă a săptămânii speculatorii au dat impresia că sunt în vacanţă, ritmul tranzacţiilor fiind mai degrabă redus. Până la ora 17.00 jucătorii activi au încheiat aproape 400 de contracte cu o valoare de 5,32 milioane de lei.

Nehotărârea speculatorilor se consemna pe fondul unei evoluţii mixte a cotaţiei Dow Jones, astfel că derivatul pe cel mai cunoscut indice american totaliza, după jumătate de zi, doar circa 200 de contracte. La ora menţionată cotaţia DEDJIA_RON creştea cu numai un punct, la 16.520 de puncte. Şi pe piaţa americană după două zile de creşteri, cotaţiile indicilor fluctuau destul de nehotărât după deschiderea NYSE, în contextul în care acţiunile din sectorul energetic s-au depreciat ca efect al scăderii cotaţiei barilului de tip Brent a atins minimul din nouă luni.

Pe segmentul valutar, speculaţiile au fost ceva mai vii comparativ cu şedinţa de luni, jucătorii de la Sibiu încheind 135 de contracte pe paritatea euro/dolar. Ei pariau pe deprecierea monedei comune europene care pierdea 0,19% şi era estimată la 1,33600 USD pe scadenţa septembrie. Direcţia era influenţată de evoluţia de pe plan extern, unde euro se îndrepta către cea mai slabă valoare din noiembrie 2014 până în prezent, în condiţiile în care încrederea investitorilor din Germania a scăzut la cel mai redus nivel din 2012 încoace, pe fondul temerilor că Europa ar putea intra într-o spirală deflaţionistă după model japonez.

Din sectorul derivate pe acţiuni se specula preţul futures la acţiunii SIF4 Muntenia prin 25 de contracte DESIF4 septembrie. Cotaţia unui titlu creştea cu 2,40% la 0,8530 lei. Şi derivatele pe acţiunile Deutsche Bank au fost din nou prezente, prin 15 contracte pe scadenţa septembrie. Cotaţia DEDBK creştea cu 0,12% la 24,71 euro.

Participanţii au încheiat şi 11 contracte pe petrol, estimând cotaţia unui baril la 97,33 dolari pe scadenţa septembrie, preţ în minus cu 0,83%.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.00.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb