Sibex lansează contracte futures pe acţiuni europene

V.B.
Piaţa de Capital / 21 martie 2014

Sibex anunţă lansarea de instrumente financiare derivate, având ca activ suport cinci acţiuni de pe Frankfurt Stock Exchange: ale Adidas, ale Bayer, ale Bayerische Motoren Werke, ale E.ON şi ale Deutsche Bank, potrivit unui comunicat trimis astăzi redacţiei.

"Aceste contracte futures au fost concepute pentru a oferi investitorilor posibilitatea de a obţine un beneficiu maxim din mişcările de preţ ale activelor suport, fără a induce însă riscul valutar, preţul de tranzacţionare şi marjele fiind denominate în lei. Astfel, preţul de tranzacţionare va fi egal cu valoarea în euro a acţiunii activ suport dar va fi exprimat în lei la o paritate convenţională de 1 euro = 1 leu. În cazul acestor instrumente, au fost stabiliţi multiplicatori diferenţiaţi, pentru a oferi un echilibru între câştigul potenţial şi marja necesară", se arată în comunicat.

De exemplu: în cazul contractului futures DEADD (ce are activ suport acţiunile Adidas), preţul de tranzacţionare va fi de 75,84 (euro pe Frankfurt Stock Exchange, respectiv lei pe piaţa Sibex), iar multiplicatorul este de 10, explică reprezentanţii Sibex. Domniile lor adaugă că, dacă un investitor cumpără sau vinde 1 contract DEADD la un preţ de 75,84, orice variaţie de 1 euro a cotaţiei va avea drept rezultat un câştig sau o pierdere de 10 lei în contul său. Marja necesară pentru acest contract este de 40 de lei pentru o expunere de 758,4 de lei, oferind astfel un levier de 18,96.

Totodată, în cazul contractului futures pe acţiunile E.ON AG, tranzacţionat sub simbolul DEEON şi un multiplicator de 100, variaţia cu 1 euro a cotaţiei contractului DEEON (de exemplu: de la 75 la 76 euro/acţiune) va avea drept rezultat o variaţie de 100 lei în contul investitorului de la Sibex, se mai arată în comunicat.

Referitor la contractele futures ce vor fi lansate, Ovidiu Petru, Directorul General Sibex a declarat: "Pentru a oferi investitorilor o gamă cât mai diversificată de instrumente financiare , Sibex completează paleta de produse cu aceste contracte futures cu activ suport acţiuni europene, instrumente care vor beneficia în cel mai scurt timp de servicii de Market Making."

Pentru a replica în mod câd mai fidel condiţiile de pe Frankfurt Stock Exchange, tranzacţionarea celor 5 contracte futures se va desfăşura în paralel cu sedinţa de tranzacţionare de pe piaţa activelor suport, în intervalul orar 10 - 18:30, ora României (cu excepţia zilelor de scadenţă, când tranzacţionarea se va desfăşura până la ora 18), încheie comunicatul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb