SIBEX Lichiditatea derivatelor a scăzut, în luna iulie

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 1 august 2013

În ultima şedinţă de tranzacţionare a lunii iulie, speculatorii de pe piaţa Sibex au fost dispuşi la risc. După jumătate de şedinţă, volumul era unul cu 200 de contracte peste cel din întreaga zi precedentă. Mai exact, la ora 17.15, se consemnau 1925 de contracte cu o valoare de 20,25 milioane de lei. De altfel, semnalele creşterii lichidităţii au fost trase încă de luni iar speculatorii au continuat pe această linie în ultimele sesiuni, îmbunătăţind totalul general. Deşi finalul de iulie a stat sub semnul creşterii interesului speculativ, volumul pe întreaga lună a fost însă unul sub cel din iunie. Conform datelor preliminare, în cea de-a şaptea lună a anului curent numărul de contracte încheiate este de circa 38.000(-). Comparativ cu luna trecută, scăderea este de aproximativ 22% iar în raport cu luna similară din 2012 se observă o scădere de circa 67%.

Şi în ultima şedinţă a lunii, tot derivatul pe indicele Dow Jones cu scadenţa septembrie a fost cel mai lichid. După jumătate de zi, se observau 864 de contracte. Cotaţia futures a indicelui creştea la Sibiu cu 33 de puncte la 15.515 puncte. Pe piaţa americană de la New York, indicii reprezentativi înregistrau o evoluţie pozitivă, după ce raportările au indicat o creştere economică pentru trimestrul al doilea, mai mare decât se anticipase, date publicate înainte de anunţul FED privind politica monetară.

Pe locul secund în topul zilei se situa derivatul pe unica de aur, cu simbolul SIBGOLD. Sesiunea a fost a treia la rând când jucătorii au fost implicaţi puternic în speculaţiile cu preţul metalului nobil. La ora 17.15, numărul contractelor pe scadenţa august era de aproape 600. Uncia se deprecia cu 14,2 dolari şi era estimată la 1311,8 USD. Pe derivatul pe aur cu mărime de 10 uncii numărul contractelor era de 90 iar preţul scădea cu 2,6 USD, la 1317,8 dolari.

Pentru perechea euro/dolar, în prima jumătate a şedinţei au fost realizate 218 contracte pe scadenţa septembrie. Moneda comună se deprecia cu 0,15% la 1,32500 USD.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.15.

(-) La acest total se mai adaugă şi contractele realizate după redactarea acestui articol, în intervalul orar 17.15 -23.15.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Din ce ince mai bine o duce si Sibex-ul...Daca BVB nu are speranta- dupa cum spune Make, atunci Sibex e deja intre scanduri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb