SIBEX Lichiditatea, din nou către minime

S. N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 17 februarie 2016

După şedinţa ternă de luni, încheiată cu un volum de numai 10 contracte, piaţa Sibex a oferit o nouă imagine a dezastrului în prima parte a şedinţei de marţi, în care operatorul de piaţă din Sibiu "se lăuda" cu un doar trei contracte, cu o valoare de 38.378 lei. Deşi era de aşteptat ca redeschiderea pieţei americane după sărbătorirea zilei preşedintelui (President's Day) să aducă un suflu nou, participanţii au stat din nou departe de instrumentele financiare derivate, care se pare că nu mai prezintă interes din punct de vedere speculativ, în timp ce pentru strategii de protecţie a portofoliilor volumele sunt mult prea mici.

Derivatul pe cursul euro/dolar, pe scadenţa martie totaliza două contracte, iar cotaţia unei monede unice europene era estimată la 1,1164 dolari, în scădere amplă cu aproape un procent faţă de preţul de referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare (start of day price)[1], cifrat la 1,1275 dolari. Faţă de cotaţia consemnată la închiderea şedinţei de luni, euro marca însă o uşoară apreciere, cifrată la 0,13%.

Pentru derivatul pe indicele Dow Jones, pe scadenţa iunie, identificat prin simbolul DEDJIA se consemna un singur contract. Cotaţia futures a indicelui american valora 16.050 de puncte, în scădere cu 33 de puncte faţă de "start of day price" (16.083 puncte). Raportat la cotaţia de luni se consemna însă o creştere de 37 puncte.

[1]preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 16.45

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Minime? Sibex e la 2m sub pamint si voi scrieti minim? E Mort baieti. Mort.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb