SIBEX  Linişte şi resemnare pe piaţa derivatelor

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 15 iunie 2017

Puţine lucruri erau de menţionat la Sibex după prima jumătate din programul de tranzacţionare din şedinţa de la mijlocul săptămânii. Cu spectrul sfârşitului deasupra capului, piaţa a oferit o lichiditate slabă, datele de la ora 17.15, indicând contracte cu o valoare de 66.233 lei.

Două produse punctau în statistica zilei: derivatul pe cursul euro/dolar, scadenţa septembrie, identificat prin simbolul EUUSR 17I şi derivatul pe indicele Dow Jones, pe acelaşi termen, identificat prin simbolul DEDJIA 17I. Moneda unică europeană era cotată la 1,1280 dolari, după o scădere de 0,39% faţă de "start of day price"[1] (1,1324 USD). Simbolul DEDJIA 17I era cotat la 21.275 de puncte, în minus cu 165 de puncte faţă de cotaţia de referinţă de la deschidere (21.440 puncte).

Pe ATS-ul[2] administrat de bursa sibiană nu se înregistrau schimburi.

[1] preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare

[2] Pe piaţa spot Sibex închiderea are loc la ora 18.00

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.45

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb