SIBEX Numărul contractelor futures a crescut cu aproape 48%, săptămâna trecută

S. N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 18 iulie 2016

Pe piaţa futures de la Sibiu, finalul săptămânii trecute a fost unul bun comparativ cu startul acesteia, şedinţa de vineri 15 iulie aducând 65 de contracte pe segmentul derivatelor, cu o valoare de 342.684 lei. Totuşi, numărul produselor tranzacţionate a fost foarte mic: doar două.

Decisiv pentru volumul consemnat a fost din nou derivatul care urmăreşte evoluţia preţului aurului, identificat prin simbolul GOLD 16G. Tranzacţiile au vizat scadenţa august, numărul contractelor încheiate fiind de 50. Metalul nobil a fost cotat la 1322,8 dolari/uncie după o scădere de 6,1 USD faţă de "start of day price". În comparaţie închiderea de joi 14.iulie, metalul nobil a pierdut 3 USD.

Al doilea produs intrat în statistici vineri a fost derivatul pe Dow Jones, pe două scadenţe. Pentru scadenţa septembrie, identificată simbolul DEDJIA 16I participanţii au încheiat 12 contracte. Cotaţia futures de la Sibiu a indicelui american a închis la 18.427 de puncte, cu 145 de puncte sub "start of day price"[1] şi cu doar 9 puncte sub nivelul de la închiderea de joi. Pentru scadenţa decembrie s-au înregistrat 3 contracte DEDJIA 16L. Cotaţia simbolului .menţionat a închis la 18.330 de puncte, cu 336 de puncte în minus faţă de "start of day price" dar cu un plus de 22 faţă de nivelul de la închiderea din sesiunea anterioară.

În cele cinci şedinţe ale perioadei 11-15 iulie, s-au înregistrat 257 de contracte, cu aproape 48% mai multe comparativ cu prima săptămână din iulie, dar lichiditatea rămâne una modestă.

[1]preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb