SIBEX Preţul futures al aurului, în scădere

S. N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 23 iunie 2016

După ce partea a doua a şedinţei precedente a scos participanţii din letargie, prin speculaţiile pe aur, sesiunea de la mijlocul săptămânii se anunţa una destul de bună. Concret, după jumătate din programul de tranzacţionare, se înregistrau 39 de contracte futures cu o valoare de aproape 70.000 lei. După modelul zilei anterioare, era de aşteptat ca partea secundă a zilei să amplifice ritmul plasamentelor, în funcţie de evoluţia de pe piaţa americană.

Preferatul speculatorilor continua să fie derivatul pe preţul aurului care, conform datelor de la ora 17.00, totaliza 37 de contracte pe scadenţa iunie. După scăderea amplă de marţi, simbolul GOLD 16F se situa şi de această dată pe "roşu" şi era cotat la 1265 de dolari/uncie, cu 16,3 dolari în minus faţă de cotaţia de referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare cifrată la 1281,3 dolari. În raport cu închiderea de marţi, cotaţia unciei se deprecia cu 4 dolari. Şi pe pieţele externe aurul înregistra scăderi, atingând chiar minimul din două săptămâni, după ce creşterea speranţelor că britanicii vor vota să rămână în Uniunea Europeană au dus la calmarea, cel puţin temporar, a aversiunii faţă de risc.

Se mai observau 2 contracte pe perechea euro/dolar pe scadenţa decembrie, moneda unică fiind estimată la 1,1314 USD cu 1,11% în minus faţă de "start of day price"[1] (1,1441 USD).

Pentru derivatul care are ca activ suport indicele Dow Jones nu se înregistraseră tranzacţii în primele şapte ore ale şedinţei. Nici pe ATS-ul administrat de bursa sibiană nu se consemnaseră schimburi[2].

[1] Preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare

[2] Pe piaţa spot Sibex închiderea are loc la ora 18.00

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.00

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb