SIBEX Preţul futures al euro, sub presiune

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 8 iulie 2015

După ce şedinţa de luni a adus 157 de contracte futures, înregistrându-se cel mai bun volum din aproape două luni şi jumătate, prima jumătate din cea de a doua zi a săptămânii a fost una mult mai slabă din perspectiva lichidităţii. Conform datelor de la ora 16.30 se înregistrau 22 de contracte cu o valoare de numai 276.896 lei, profilându-se o sesiune slabă. Totuşi, piaţa nu-şi epuizase încă toate atuurile, o creştere a implicării participanţilor fiind posibilă după deschiderea pieţei de la New-York (ora României - 16.30).

Dacă în prima zi a săptămânii, derivatul pe Dow Jones a dominat autoritar sesiunea la capitolul volum, de această dată simbolul EUUSR 15F era mai tranzacţionat. Acesta totaliza însă numai 16 contracte pe scadenţa septembrie. Cotaţia consemnată pe scadenţa menţionată era de 1,0940 dolari pentru o monedă unică, euro depreciindu-se cu 1,4% faţă de preţul de referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare, cifrat la 1,1095 USD, şi cu 1,02% faţă de cotaţia de luni. Tot în sectorul derivatelor valutare se mai înregistra un singur contract pe perechea euro/yen japonez. Cotaţia unei monede unice europene se situa la 135 yeni, cu 0,55% în coborâre faţă de "start of day price" (135,72 yeni. Şi pe pieţele externe dolarul a crescut faţă de euro marţi, în condiţiile în care investitorii aşteaptă informaţii despre ceea ce oficialii europeni vor hotărî cu privire la paşii următori care trebuie făcuţi raportat la Grecia şi datoriile acesteia. Oficialii aşteptau propuneri din partea prim-ministrului grec Alexis Tsipras în contextul în care băncile ţării sale vor rămâne rapid fără bani iar imposibilitatea de a ajunge la un acord ar duce, probabil, la părăsirea zonei euro de către Grecia. Pe de altă parte, creşterea dolarului a venit înaintea publicării din SUA a noilor date privind deficitul comercial pentru luna mai, raport care ar putea avea impact asupra prognozei PIB-ului pe trimestrul al II-lea din an.

Pentru derivatul pe indicele american Dow Jones lichiditatea se consemnau doar 8 contracte încheiate pe scadenţa septembrie. În raport cu preţul de referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare, cifrat la 17.756 de puncte, Dow Jones pierdea 106 puncte, valorând 17.650 puncte. Comparativ cu preţul de închidere de luni, indicele se aprecia însă cu 68 de puncte, semn că o evoluţie "verde" era posibilă în partea secundă a zilei.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 16.30.

(1) preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb