SIBEX Ritm de tranzacţionare crescut spre final de săptămână

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 6 septembrie 2013

Interesul pentru speculaţiile cu derivate a crescut, joi, conform datelor înregistrate după jumătate de şedinţă. La ora 17.15 se înregistrau 1215 contracte, fiind pentru prima dată de la începutul lunii când volumul trece pragul de 1200 de contracte după numai şapte ore şi jumătate de la deschidere. Valoarea tranzacţiilor era de aproape 12 milioane de lei.

Pentru a doua zi la rând cumpărătorii de contracte futures pe Dow Jones se aflau în faţa unor câştiguri, după ce preţul futures al indicelui părea că îşi va menţine direcţia pozitivă, în pofida unor fluctuaţii mixte. Numărul de contracte încheiate pe simbolul DEDJIA_RON septembrie era de 437 iar cotaţia câştiga 18 puncte, valorând 14.949 de puncte. La bursa din New York se înregistrau creşteri ale indicilor reprezentativi, în contextul în care investitorii cântăreau efectele ştirilor despre piaţa muncii. Acestea au indicat că numărul cererilor de ajutor de şomaj a scăzut mai mult decât estimările analiştilor dar şi că numărul angajărilor din sectorul privat a fost mai redus decât se preconiza.

Segmentul mărfurilor se remarca din nou prin atractivitatea peste medie, datorată mai ales speculaţiilor cu preţul aurului. Metalul galben se afla pe scădere şi, până la ora menţionată au fost încheiate 374 de contracte SIBGOLD pe scadenţa octombrie. Cotaţia unei uncii pierdea 14,1 USD valorând 1378,9 dolari/uncie. Pentru simbolul SIBGOLD_RON, cu mărimea de 10 uncii, numărul contractelor era de 31. Aurul era estimat la 1386,9 USD/uncie, în coborâre cu 2,5 dolari, pentru scadenţa octombrie. Se mai specula şi preţul futures al petrolului, prin simbolul DEOIL_LSC octombrie. Numărul contractelor realizate era de 61 iar barilul era estimat la 107,44 USD, în creştere cu 0,44%

Speculatorii care au pariat pe evoluţia parităţii euro/dolar au încheiat un număr de 195 de contracte pe scadenţa septembrie şi 61 pe scadenţa decembrie. Moneda unică a evoluat pe scădere şi, la ora 17.15, se deprecia cu 0,54 respectiv 0,38% faţă de dolar, valorând 1,31420 USD pe termenul scurt şi 1,31600 USD pentru finalul anului.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.15.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb