SIBEX Şedinţă fără istoric la Sibex

S. N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 11 mai 2017

Speranţele că puţinii participanţi de pe piaţa Sibex vor acţiona cu mai multă implicare au dispărut după numai o zi, sesiunea de la mijlocul săptămânii anunţându-se una de tristă amintire. Concret, după jumătate din programul de tranzacţionare, se înregistra un singur contract futures, ziua de 10 mai concurând cu şanse mari pentru titlul de cea mai slabă şedinţă de până acum din an. Unul din motivele acestui recul puternic faţă de ziua anterioară era ignorarea derivatului pe aur, care, după aproape 8 ore de la deschidere, nu puncta cu vreun contract. Nici derivatele pe valute nu figurau în statistica primei părţi a zilei.

Singurul contract realizat avea ca activ suport derivatul pe indicele Dow Jones pe scadenţa iunie. Valoarea echivalentă contractului de cifra 20.880 de lei. Cotaţia futures a Dow Jones era estimată la 20.880 de puncte, după o scădere de 140 de puncte faţă de cotaţia de referinţă[1] pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare cifrată la 21.020 puncte.

[1]preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.45

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb