SIBEX Speculaţiile futures, pe avarii

S. N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 12 iunie 2014

După ce lichiditatea de numai 514 contracte înregistrată în şedinţa de marţi a confirmat criza de interes speculativ prin care trece Sibex, participanţii au rămas la fel de indiferenţi şi în prima jumătate din şedinţa de la mijlocul săptămânii. Prin urmare, numărul de contracte încheiate în prima parte a zilei de miercuri era unul în nota cu care ne-a obişnuit piaţa sibiană în ultimele şedinţe, speculaţiile futures fiind pe avarii. Datele de la ora 16.30 indicau 163 de contracte futures, cu o valoare echivalentă de 2,71 milioane de lei. Până la ora menţionată, doar cinci simboluri din oferta bursei sibiene fuseseră tranzacţionate, iar trei dintre acestea aveau sub 10 contracte. "Este clar că avem de a face cu o situaţie problematică, în ritmul acesta operatorul sibian riscând să-şi piardă şi ultimii speculatori activi deoarece să găseşti contraparte în piaţă pare o adevărată aventură în acest moment", consideră un broker.

Cu 139 de contracte pe scadenţa iunie derivatul pe Dow Jones era cel mai tranzacţionat, dar volumul menţionat este o urmă palidă a rezultatelor acestui produs din trecutul nu foarte îndepărtat. DEDJIA_RON înregistra scăderi, cotaţia futures a indicelui, estimată de jucătorii de pe piaţa sibiană fiind de 16.883 de puncte, în minus cu 50 de puncte. Evoluţia respecta direcţia pieţei futures din SUA, care indica şi ea deprecieri pentru indici după ce S&P 500 a oprit marţi o serie de patru zile consecutive de închidere la nivel record, şi în contextul în care Banca Mondială a redus perspectivele de creştere economică globală. Un număr de 13 contracte se observa la Sibex şi pe simbolul DEDJIA_RON septembrie 2014, cotaţia estimată fiind de 16.817 puncte, în scădere cu 42 de puncte.

Volumul rezultat după circa şapte ore de tranzacţionare pe derivatul euro/dolar friza ridicolul: doar 8 contracte pe scadenţa din această lună. Moneda unică creştea timid cu 0,07% şi era cotată la 1,35500 USD.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 16.30.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ceea ce spun si promit politicienii , se incadreaza perfect pe piata futures . Poate incepe cineva sa tranzactioneze si asemenea derivate .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb