SIBEX Speculatorii futures anticipează evoluţii negative

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 5 februarie 2013

Speculatorii de pe piaţa Sibex au estimat scăderi în prima jumătate a şedinţei de la debutul săptămânii. Derivatele pe Dow Jones, pe euro/dolar, precum şi cele pe aur şi petrol se aflau toate pe pierdere după circa şase ore de tranzacţionare. În ceea ce priveşte lichiditatea, aceasta era una promiţătoare, la ora 15.45 numărul contractelor fiind de 422. Valoarea tranzacţiilor se situa la 5,76 milioane lei.

Din perspectiva interesului inves­titorilor pe tipuri de produse, derivatul pe Dow Jones se afla pe prima poziţie în topul zilei. Pentru scadenţa martie 2013, DEDJIA_RON atrăgea 315 contracte iar cotaţia indicelui scădea puternic, cu 86 de puncte la 13.860 puncte. Pe piaţa futures americană preţurile au înregistrat iniţial variaţii mici, în condiţiile în care investitorii aşteptau noi raportări privind câştigurile companiilor şi date care ar putea arăta o creştere a comenzilor din industrie în decembrie. Apoi futures-ul american a intrat pe scădere, urmând direcţia acţiunilor din Europa. "Speculatorii autohtoni interesaţi de contractul pe Dow Jones aşteptau şi ei, în rând cu cei americani, publicarea unor date economice peste ocean. Aşa cum s-a mai întâmplat şi cu alte ocazii, apariţia unor astfel de date poate duce la intensificarea tranzacţiilor, şi este posibil ca acest scenariu să fie unul plauzibil pentru partea a doua a zilei", a explicat un broker.

Pentru perechea euro/dolar, tranzacţionată în lei, numărul contractelor încheiate era de 86 pe scadenţa martie 2013. Moneda unică pierdea 0,74% faţă de dolar şi era cotată la 1,35560 USD. Pe pieţele internaţionale, moneda comună s-a depreciat cu cea mai marea valoare din ultimele două săptămâni ani faţă de dolar, în condiţiile în care obligaţiunile din Italia şi Spania au scăzut, pe fondul turbulenţelor politice înregis­trate în cadrul acestor state, care reprezintă economiile trei şi patru din UE ca mărime. Această situaţie a afectat cererea pentru moneda unică. De altfel, moneda europeană s-a depreciat faţă de majoritatea concurenţilor săi după ce prim-ministrul Spaniei, Mariano Rajoy, s-a confruntat cu cereri de demisie după ce presa a semnalat că a acceptat plăţi ilegale.

Pe segmentul mărfuri, cotaţia futures a petrolului pierdea peste 1% valorând 96,64 USD/baril pentru scadenţa februarie. Numărul contractelor era de 16.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 15.45.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb