Puţine lucruri puteau fi spuse despre piaţa Sibex după prima jumătate din cea de a doua şedinţă a săptămânii, în condiţiile în care speculatorii aproape ignorau produsele disponibile. Deşi variaţiile puteau fi exploatate de participanţi, în condiţiile în care au existat şedinţe cu fluctuaţii mai reduse, investitorii păreau sub anestezie, neavând practic reacţie la evoluţia preţurilor. La ora 17.30, numărul contractelor încheiate era de numai 93, cu o valoare de 1,19 milioane de lei, bursa sibiană îndreptându-se spre un record negativ.
Jucătorii stăteau departe atât de speculaţiile pe sectorul indici, care de obicei furnizează cea mai mare parte a volumului, cât şi de sectorul derivatelor valutare care, în anumite momente, furniza la rândul său o importantă parte din lichiditate.
La ora 17.30 se înregistrau numai 31 de contracte euro/dolar pe scadenţa iunie, iar cotaţia monedei comune creştea cu 0,27% la 1,36290 USD. Pentru scadenţa septembrie, euro era estimat la 1,36200 USD, după o apreciere de numai 0,07 dolari, pe un volum de doar 7 contracte. Pe pieţele externe euro s-a apreciat în raport cu majoritatea valutelor importante după ce s-a speculat asupra faptului că, indiferent de ce măsuri de stimulare economică va lua Banca Centrală Europeană, acestea nu vor fi de ajuns pentru slăbirea monedei unice.
Nivelul de interes din primele opt ore ale zilei a fost unul extrem de redus pentru derivatul pe indicele Dow Jones . La ora 17.30 cotaţia Dow Jones de la Sibex se deprecia cu 17 puncte, la 16.710 puncte. Numărul contractelor era numai 24.
Pentru derivatele pe acţiunile SIF Oltenia se observau 10 contracte pe scadenţa iunie. Cotaţia DESIF5 se deprecia cu 2,07 % şi valora 1,8460 lei.
Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.30