SIBEX Speculatorii, în elementul lor, datorită variaţiilor Dow Jones

S. N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 24 octombrie 2014

După ce partea a doua a şedinţei de miercuri a schimbat atitudinea speculatorilor din prudenţă în implicare, prima jumătate a şedinţei de joi a menţinut interesul pentru derivate la un nivel bun. Prin urmare, după şapte ore de la deschidere se înregistrau 1043 de contracte futures cu o valoare de aproape 16 milioane de lei. Cotaţiile evoluau în majoritate pe plus, principalii beneficiari fiind Dow Jones, petrolul şi euro în raport cu dolarul.

În ceea ce priveşte produsele derivate, speculatorii nu şi-au schimbat peste noapte preferinţele, astfel că simbolul DEDJIA_RON era din nou cel mai tranzacţionat, cu 890 de contracte pe scadenţa decembrie. Mai mult, conform "tiparului" speculaţiilor de la bursa sibiană, acestea urmau mai mult ca sigur să încheie şedinţa în aceeaşi poziţie, după evoluţia din partea secundă a zilei, când tot sectorul indici se află în prim plan, urmare a influenţelor pe care le receptează de pe piaţa americană. La ora 17.00 cotaţia futures de la Sibex a Dow Jones creştea cu 156 de puncte, la 16.581 de puncte. Şi la NYSE indicii reprezentativi avansau la începutul şedinţei, după ce companii cum sunt Caterpillar Inc sau general Motors au raportat câştiguri peste estimările analiştilor, dar şi sub efectul datelor care au indicat o creştere surprinzătoare a producţiei din euro-regiune. "Fluctuaţiile Dow Jones, care continuă să alterneze scăderile şi creşterile, alimentează fluxul speculativ, cei mai înrăiţi pariori de futures fiind acum în elementul lor. Situaţia avantajează bursa sibiană care a câştigat mult la capitolul volum în ultima vreme", a declarat un broker.

Derivatul pe preţul petrolului şi-a continuat evoluţia bună din ultima perioadă raportat la nivelul de lichiditate, totalul contractelor încheiate în jumătate de sesiune fiind de 106 pe scadenţa decembrie. Barilul de petrol era estimat la 81,28 USD, în creştere cu 0,83%. Se mai specula şi uncia de aur care era estimată la 1235 dolari, în scădere cu 5,2 USD, pe o lichiditate de 28 de contracte SIBGOLD pe scadenţa octombrie.

Pentru perechea euro/dolar, volumul era de numai 15 contracte pe scadenţa decembrie. Euro creştea cu 0,16% şi era estimat la 1,2670 dolari.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.00.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb