Sibex Volumul derivatelor a scăzut săptămâna trecută cu 46%

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 26 septembrie 2016

În şedinţa de vineri, participanţii au realizat plasamente pe contractul futures care are ca activ suport aurul dar şi pe derivatul care are ca activ suport indicele Dow Jones. Nici derivatele valutare nu au lipsit din statistică, dar volumul a fost modest.

La închiderea sesiunii au fost consemnate 15 contracte GOLD 16J, iar metalul nobil a fost cotat la 1337,4 dolari/uncie, apreciindu-se pentru scadenţa octombrie cu 2,4 dolari în raport cu "start of day price"(1).

Pentru derivatul pe indicele Dow Jones, şedinţa de vineri a adus 10 contracte pe scadenţa martie 2017. Simbolul DEDJIA 17C a pierdut 426 de puncte raportat la "start of day price" şi a închis la 18.146 de puncte.

Pe sectorul derivatelor valutare s-au consemnat 4 contracte euro/dolar pe scadenţa martie 2017 şi un contract pe liră sterlină/dolar pe scadenţa decembrie. Euro a fost cotat la 1,1237 USD după o scădere de 1,32%, iar moneda britanică la 1,2950 USD, după o variaţie negativă de 1,52%, ambele în raport cu "start of day price".

În mod surprinzător au fost încheiate şi 2 contracte pe derivatele Alphabet Inc (anterior Google Inc), cotaţia unei acţiuni pe scadenţa decembrie fiind estimată la 815 USD, în minus cu 0,59%.

(1) preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb