SIBIU Apetit în creştere pentru speculaţii

Decebal N. Todăriţă
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 13 august 2010

Pe futures participanţii au avut parte de evoluţii mixte pentru derivatele cele mai lichide, oscilaţiile fiind propice speculaţiilor. "Jucătorii" nu s-au lăsat prea mult invitaţi, generând prin strategiile aplicate o lichiditate bună. La ora 17:15, cu o oră şi 45 de minute înaintea închiderii se puteau observa aproape 7100 contracte, existând un bun potenţial de depăşire a totalului din ziua precedentă, diferenţa fiind de sub 300 de contracte. În contextul unor variaţii pe ambele direcţii, s-a remarcat apetitul participanţilor pentru acumularea de noi poziţii futures, pe parcursul zilei des­chiderile depăşind nivelul de 2100, adică circa 6,5 %. Majoritatea acestora s-au îndreptat către simbolul DESIF5 pentru care se pare că speculatorii întrevăd mişcări interesante pentru sesiunea viitoare.

Derivatele financiare pe acţiunile SIF5 au testat atât creşterile cât şi scăderile, la ora 17:15 situându-se pe plus cu 1,3 %. Evoluţia a fost una sinuoasă cu o deschidere pe scădere apoi o creştere până la maximul zilei atins spre ora prânzului, pentru ca apoi, în mod repetat preţul să revină spre variaţii zero şi să crească din nou. Conform datelor de la ora 17:15, culoarul de preţ dintre minim şi maxim era, pe scadenţa septembrie, de 480 puncte, iar numărul total de contracte DESIF5 se ridica la aproape 5800. Tendinţa pozitivă a DESIF5 se putea observa, la ora menţionată, pe toate scadenţele dis­ponibile, aprecierile variind între 0,3 şi 2,7%.

Derivatul în lei pe Dow Jones Industrial Average a continuat să evolueze pe minus, sub influenţa de pe Wall-Street, unde miercuri cel mai urmărit indice de pe glob a pierdut aproape 2,5%, deschiderea de joi confirmând această direcţie. Volumul DEDJIA_RON se situa la circa 1300 de contracte iar cotaţia estimată pe septembrie pierdea în jurul a 100 puncte valorând 10.300 puncte.

Pe segmentul spot, tendinţa ascendentă a cotaţiei titlurilor Sibex s-a menţinut pentru a doua zi la rând, iar numărul acţiunilor transferate a crescut semnificativ ajungând la 150.100. Preţul de cotare a variat între 1,5 şi 1,54 lei/titlu iar nivelul de la închidere a fost de 1,5 lei, în creştere cu aproape 5%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb