A doua şedinţă a săptămânii a fost una spectaculoasă, remarcându-se în special prin nivelul de volatilitate a cotaţiilor. Cei care au beneficiat rapid de acest fapt au fost speculatorii, care au avut importante oportunităţi de câştig, atât pe cumpărare cât mai ales pe vânzare, în perioade distincte ale sesiunii. Acesta a pornit de la o deschidere "verde", preţurile urcând în primele două ore către maximele zilei. Apoi, creşterea s-a temperat şi, după o perioadă de echilibru vizibilă în jurul prânzului, cotaţiile au intrat sub semnul minusului, corecţiile adâncindu-se treptat până spre final. Condiţiile prielnice dezvoltării strategiilor speculative au atras implicit şi o lichiditate bună, numărul contractelor fiind la ora 17:15 de aproape 9.000, în urcare cu 62 % faţă de volumul zilei anterioare. Valoarea acestora se situa la 28,2 milioane lei.
Pentru derivatele SIF5, în continuare cele mai lichide cu 7,29 milioane de acţiuni transferate, scadenţa iunie a fost câmpul de bătălie al speculatorilor. Preţul de cotare a pornit de la o deschidere la 1,87 lei/acţiuni şi a urcat până la un maxim de 1,9040 lei, cumpărătorii putând câştiga rapid 18,5%. Apoi cotaţia s-a prăbuşit până la un minim de 1,8152 lei, vânzătorii fiind cei care şi-au tras partea leului cu randamente de până la 48,5 %. În condiţiile date, investitorii inspiraţi, care nu au lăsat profitul din primele ore să devină pierdere şi au închis rapid, intrând la vânzare la primele semnale de întoarcere, au putut câştiga până la 67 % din suma investită, în doar o zi.
Lucrurile s-au desfăşurat după acelaşi scenariu şi pe contractul futures Dow Jones, denominat în lei. Deschiderea a fost una pozitivă cu un traseu "verde" întrerupt după prânz când au apărut corecţii, acestea accelerându-se după deschiderea de pe Wall-Street. Scăderea agresivă a adus un câştig de circa 40% vânzătorilor, activi pe scadenţa iunie. La ora 17.15, totalul contractelor de pe acest simbol se situa la aproape 1.200.
Tranzacţii au fost realizate şi pe DESIF2, simbol care a evoluat de asemenea pe minus dar şi pe segmentul valutar unde perechea EIRO/RON a fost preferată pentru 368 contracte, pe fondul creşterii monedei unice care s-a scumpit pentru iunie cu 3 bani, până la 4,16 lei.
Pe segmentul spot au fost tranzacţionate 11.000 de acţiuni SBX, cotaţia urcând cu 2 bani la 1,92 lei/titlu.