În şedinţa de la mijlocul săptămânii, investitorii prezenţi pe segmentul futures al Sibex au tranzacţionat pe fondul unei evoluţii puternic ascendente a cotaţiilor derivatelor pe acţiuni şi a indicelui Dow Jones în timp ce moneda unică europeană s-a depreciat faţă de leu pentru toate scadenţele. Volatilitatea a fost elementul principal care a contribuit la conturarea, pentru a doua zi consecutiv, a unui nou maxim de lichiditate pe luna în curs, numărul de contracte încheiate fiind de peste 9700. Comparativ cu sesiunea anterioară s-a înregistrat o creştere de circa 10 %. Numărul tranzacţiilor înregistrate a fost la ora 17,15 de 1781 iar valoarea acestora de 22,5 milioane lei. La totalul general urmează însă să se adauge şi "suplimentul" rezultat din tranzacţiile cu derivatul Dow Jones efectuate după ora 17,15, ştiut fiind faptul că, din această săptămână, acesta se tranzacţionează după un program prelungit până la ora 19,00. În ceea ce priveşte evoluţia poziţiilor futures, numărul lor a crescut puternic raportat la scadenţa iunie 2010 datorită mutării interesului investitorilor pe acest termen, odată cu apropierea rapidă a scadenţei martie. De altfel, pentru DESIF 5 iunie, totalul poziţiilor existente se situează deja peste cele de pe martie. Ca şi în sesiunea anterioară, numărul pieţelor spre care participanţii şi-au îndreptat atenţia a fost unul semnificativ ajungând la 18, semn al diversificării strategiilor pe mai multe segmente: financiar, indicele Dow Jones, valutar, bancar şi petrolier.
După volumul record de marţi, investitorii au fost din nou foarte activi pe contractul futures pe indicele Dow Jones. Simbolul DEDJIA_RON a fost preferat, până la ora 17,15 pentru peste 500 contracte. Pentru toate scadenţele tendinţa a fost una pozitivă, cumpărătorii rotunjindu-şi randamentele. La ora 17,15 valoarea DEDJIA_RON martie se cifra la 10.716 puncte, în urcare cu 58 puncte iar a DEDJIA iunie şi septembrie la 10.665 şi 10.600 puncte, în avans cu câte 52 şi 30 unităţi.
În prim plan s-a aflat şi perechea EURO/LEU pentru care schimburile dintre vânzători şi cumpărători au însumat 436.000 euro. După echilibrul din ziua precedentă, moneda unică s-a depreciat faţă de cea naţională, în ton cu evoluţia cursului oficial şi cu cea din piaţa cash. Scadenţele au atras ponderi relativ apropiate, situaţie care, conform brokerilor semnifică faptul că: "pentru raportul euro/leu asistăm atât la un interes speculativ pe termen scurt precum şi la unul determinat de necesităţi privind managementul riscului pe termen mediu şi lung". Pe termen scurt, (n.r. - martie 2010) moneda unică a fost estimată la o cotaţie de 4,075 lei, în minus cu 1,5 bani, Pentru septembrie, euro a fost cotat la 4,11 lei, depreciindu-se cu 1,07 bani. Pe termen lung, anume decembrie 2010, euro a închis la 4,13 lei, în minus cu un ban.
Cea mai mare parte a lichidităţii a fost asigurată din nou de tranzacţiile cu DESIF 5, lider cu 8816 contracte reprezentând echivalentul a 8,8 milioane de acţiuni SIF5.