SIBIU Preţul aurului în creştere, pe piaţa SIBEX

Cristina Pădure
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 5 noiembrie 2010

În şedinţa de joi, piaţa a fost "verde", cele mai însemnate creşteri fiind observate la cotaţia aurului, care s-a apreciat în medie cu 3% pentru scadenţele disponibile. Pe piaţa internaţională, uncia de aur a fost cotată la 1.361$/uncie. Pe piaţa futures de la Sibiu pentru simbolul SIBGOLD decembrie 2010 preţul a fost negociat la 1.376,1$/uncie cu 40 dolari mai mult pentru o unice de aur. Pentru scadenta februarie 2011 investitorii au estimat un curs de 1.378,8 $/uncie.

Cumpărătorii au revenit în forţă pe piaţa derivatului ce are ca activ suport acţiunile SIF Oltenia astfel că, încă de la debutul şedinţei de tranzacţionare se observau variaţii pozitive pe toate cele patru scadenţe disponibile la SIBEX, respectiv decembrie 2010, martie 2011, iunie 2011 şi septembrie 2011.

Cel mai lichid produs al Sibex -derivatul ce urmăreşte evoluţia indicelui Dow Jones Industrial Average a înregistrat astăzi o evoluţie puternic ascendentă, în concordanţă cu evoluţia pieţelor americane. Anunţul aşteptat al FED-ului privind injectarea lunară în economia americană a unei sume de 75 de miliarde USD până la jumătatea anului viitor a impulsionat optimismul investitorilor şi a dus cotaţia indicelui cu scadenta decembrie, tranzacţionat pe piaţa de la Sibiu, până la o valoare de 11348 puncte, ce echivalează cu o creştere de 2.14% faţă de închiderea din şedinţa precedentă. Contractul DEDJIA a cres­cut şi pentru scadentele martie şi iunie 2011 cu valori de 214, respectiv 174 de puncte.

Contractul futures ce urmăreşte evoluţia cursului Euro/Leu a avut o evoluţie descendentă, leul cunoscând o depreciere la orele amiezii, pentru ca ulterior cursul să scadă până valoarea de 4,3000 lei pentru un euro. Întărirea leului este, astfel de 0,9 bani sau 0,23%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb