SIBIU Preţurile futures, în scădere

DECEBAL N. TODĂRIŢĂ
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 23 noiembrie 2010

Cotaţiile futures de la Bursa din Sibiu au trecut în teritoriu negativ, ieri, tendinţa de depreciere observându-se mai ales pentru derivatul pe acţiunile SIF5.

Numărul total al contractelor încheiate pe simbolurile disponibile la Sibex era la ora 17,45 de aproape 4800, valoarea acestora cifrându-se la 36,5 milioane lei.

Pentru DESIF5 intensitatea la tranzacţionare a fost una bună până la ora 17:45 fiind încheiate 1600.contracte, cele mai multe pe scadenţa decembrie pentru care cotaţia de deprecia cu 2,63 %. Valorând 1,32 lei. Tendinţa descendentă a adus astfel câştiguri bune vânzătorilor. Pentru martie 2011 DESIF5 pierdeau 2,19 % iar pentru iunie şi septembrie acelaşi an scăderile se cifrau la 2,8 şi 3,3 %.

Contractul futures pe indicele Dow Jones a fost cel mai lichid produs al Sibex la debut de săptămâna cu peste 3000 de contracte realizate până la ora 17:45. Evoluţia derivatului DJIA_RON a avut loc în contextul în care Indicii principalelor burse europene precum si cotaţia futures a indicelui DJIA au înregistrat scăderi. Pe piaţa de la Sibiu indicele DEDJIA_RON se deprecia cu 35 puncte la ora menţionată pe scadenţa decembre 2010, decisivă pentru conturarea cotaţiei urmând să fie evoluţia indicelui de la NYSE piaţă care indica scăderi în dimineaţa zilei de luni, pe fondul îngrijorărilor că probleme similare cu a Irlandei s-ar putea extinde si în restul Europei, cu atât mai mult cu cât este a doua oară că UE a ajuns la salvare a uneia dintre cele 16 ţări care folosesc moneda euro. Traderii se tem că Portugalia şi Spania ar putea avea nevoie, de asemenea, de planuri de salvare, în scopul de a rambursa datoriile lor, ceea ce ar putea cauza valoarea monedei euro să cadă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb