Evoluţia din penultima sesiune a săptămânii a stat sub semnul volatilităţii care a atras automat speculatorii. Strategiile de o zi au reprezentat, în această situaţie, un gest reflex pentru participanţii experimentaţi care ştiu că, în contextul unor astfel de evoluţii, intrările şi ieşirile dese din piaţă au ca efect maximizarea câştigurilor. După recordul din ziua precedentă, lichiditatea a rămas la un nivel ridicat fiind încheiate, până la ora 17:15, peste 11.000 contracte a căror valoare s-a cifrat la 31,7 milioane lei. Numărul de pieţe pe care s-au realizat tranzacţii a fost de 17, pe lângă deja consacratele segmente financiar, valutar şi al indicilor, revenind treptat şi interesul pentru sectorul bancar. De-a lungul zilei s-a mai remarcat şi piaţa la vedere prin schimbarea a 143.006 acţiuni SBX, cotaţia închizând în staţionare la 1,9 lei.
Liderul de lichiditate al zilei a fost dat însă tot de segmentul financiar, DESIF 5 remarcându-se cu 9,2 milioane de acţiuni transferate între vânzători şi cumpărători, aproape dublu în raport cu piaţa suport. Speculatorii pe vânzare de pe DESIF5 şi-au rotunjit câştigurile obţinute cu investiţii reduse.
Pe termen scurt, DESIF5 au fost evaluate la 1,7972 lei/acţiune, ieftinindu-se cu 167 puncte. Sesiunea a reconfirmat şi interesul pentru derivatul pe indicele american Dow Jones care, tot la ora 17.15, se situa la circa 1.200 de contracte, majoritatea încheiate pe termen scurt unde tot speculaţiile pe scădere au fost net câştigătoare, pe fondul corelării cu evoluţia de miercuri de pe bursa americană. Scăderea cotaţiei Dow Jones pe Wall-Street sub pragul de 11.000 de puncte a determinat şi micşorarea marjei derivatelor pe indicele american la nivelul de 300 de lei, astfel că profiturile au fost si mai ridicate.
Agitaţia din piaţa valutară s-a resimţit din nou şi pe segmentul derivatelor unde moneda unică a avut o evoluţie mixtă faţă de leu, depreciindu-se uşor pe termen scurt şi apreciindu-se pe termen lung. Euro a fost cotat pentru iunie la 4,1831 lei, în minus cu 0,69 bani. Pentru decembrie 2010, moneda unică a crescut cu 0,19 bani la 4,2150 lei.